Bir ltd şirkette yüzde 60 hisesi olan ve müdürlüğü olan kişi aktif ve pasif maddesi ile devir yaptığı zaman .Devirden önceki vergi borçları ve şirkete ait senetli borçlardan sorumlu kim tutulabiliyor yardımcı olabilirmisiniz.Teşekürler
Printable View
Bir ltd şirkette yüzde 60 hisesi olan ve müdürlüğü olan kişi aktif ve pasif maddesi ile devir yaptığı zaman .Devirden önceki vergi borçları ve şirkete ait senetli borçlardan sorumlu kim tutulabiliyor yardımcı olabilirmisiniz.Teşekürler
Merhaba,
Limited Şirketin borçlarından ortakları kimler olursa olsun yine o şirket sorumludur. Sizin sözünü ettiğiniz çerçevede "aktif ve pasifiyle" devir yapılması şirketin tüm alacak ve borçlarının da yeni döneme geçeceğini ifade eder. Siz hissesini devraldığınız kişilerden bu borçları ödemelerini talep edemezsiniz. Aynı şekilde şirketin eskiden gelen alacaklarını da eski hisse sahipleri tahsil edemezler. Saygılarımla,
Hayırlı geceler bir yazınızı okudum ve yardım almak istedim tabi vakiktinizi almaz ise ben 2003 ocak ayında gümrükleme şirketinde işe başladım her imzaladığımız evraklara bakmadığımız icin 2003 yılı aralık ayının 12.gunu şirkete %95 oranında ortak yapıldığımı 2008 yılında gelen tebligatla ögrendım.efendım vergı borcları ve zaı dedıklerı borclar 2003 yılının 3,4,5,6 aylarından gelıyor benımle bırlıkde ortak yapılan sahıs veaat etmıs duyduguma gore bu sahıs%5 ortak ve şirket temsili imza yetkisi,müdürlük yetkileri bu şahısta fakat borcların olustugu donemde ne ben nede bu şahıs şirkette bulunmuyorduk şirket müdürüde o dönemde benım basıma bu ıslerı acan mahalle komsumuz.Ben 2008 de vergi mahkemesine dava açtım durumumu anlattım fakat beni muhatap kabul etmedi mahkeme şirketi temsile yetkili mudurun acması gerekiyormus onuda bulamıyorum.tek ulasabıldıgım insan borcların oldugu donemdeki şirket temsilcisi ve müdür olan komşumuz.ben nasıl bi yol izlemeliyim saygılarımla
Teşekkürler saygılar.
merhabalar eşimin adına ltd şti bulunmaktadır. 1, ay 2017 den sonra arkasında cirom bulunan müşteri çeklerim yazılacaktır vergi yda ssk borcu bulunmamaktadır şirketi aktifi ile pasifi ile birisine devrettiğimde borçlar daha sonra bizemi gelecektir yoksa devir alan kişiyemi kalacaktır.devir esnasında ne yapmam gerekmektedir yardımcı olur iseniz sevinirim