İstifa Sonucu İşten Ayrılma Süreci
İyi günler;
17 aydır çalıştığım işyerinden istifa ettim ve maksimum 2 haftalık süre içinde işten ayrılmak istiyorum. Bildirim sürecini 4 hafta diye biliyorum.Bildirimde bulunduktan sonraki 2 hafta çalışıp sonraki 2 haftayı da yıllık iznimden kullanarak geçirebilir miyim?
Ayrıca istifa sürecinde öğrendiğim birşey de canımı cok sıktı. İşe başladıktan 1 ay sonra sigorta yapılmış. Bu konu ile ilgili yapableceğim birşey var mıdır?
Teşekkürler
Cevap: İstifa Sonucu İşten Ayrılma Süreci
Alıntı:
Bildirimde bulunduktan sonraki 2 hafta çalışıp sonraki 2 haftayı da yıllık iznimden kullanarak geçirebilir miyim?
HAk kazanılan ücretli iznin , ne zaman , hangi tarih aralığında kullanılacağını belirlemek işverenin yönetim haklarındandır, yani siz talep edersiniz, işveren de talep ettiğiniz tarihlerde durum uygun olursa o tarih aralığında, uygun olmazsa işin durumuna göre belirleyeceği tarih aralığında hak kazandığınız izni kullandırır.
Yani, işvereniniz uygun görürse dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Alıntı:
Ayrıca istifa sürecinde öğrendiğim birşey de canımı cok sıktı. İşe başladıktan 1 ay sonra sigorta yapılmış. Bu konu ile ilgili yapableceğim birşey var mıdır?
Bir aylık kayıt dışı çalışmanızı ıspatlayabilirseniz, SGK ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunup, kayıtdışı çalışma sürenize ait primlerin tahsil edilmesini ve o günlerin SGK prim günlerine ilave edilmesini sağlayabilirsiniz.
Teşekkürler[/QUOTE]
Alıntı:
Bildirimde bulunduktan sonraki 2 hafta çalışıp sonraki 2 haftayı da yıllık iznimden kullanarak geçirebilir miyim?
HAk kazanılan ücretli iznin , ne zaman , hangi tarih aralığında kullanılacağını belirlemek işverenin yönetim haklarındandır, yani siz talep edersiniz, işveren de talep ettiğiniz tarihlerde durum uygun olursa o tarih aralığında, uygun olmazsa işin durumuna göre belirleyeceği tarih aralığında hak kazandığınız izni kullandırır.
Yani, işvereniniz uygun görürse dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Alıntı:
Bir aylık kayıt dışı çalışmanızı ıspatlayabilirseniz, SGK ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunup, kayıtdışı çalışma sürenize ait primlerin tahsil edilmesini ve o günlerin SGK prim günlerine ilave edilmesini sağlayabilirsiniz.
Teşekkürler[/QUOTE]
Cevaplarınız için teşekkürler. 4 haftalı süreci tamamlamama 2 hafta kalmıştı ancak bir rahatsızlık sonucu doktor 10 gun rapor verdi. 4 haftalık süreç işlemeye devam mı ediyor. Yoksa raporum bitince 2 hafta daha mı çalışmam gerekecek.
Ayrıca sigortam maaşım üzerinden yatırılmıyor. İşverenle görüştüm ama bizde böyle dedi. Bu konuda nasıl davranmalıyım?
Rapor başlangıç tarihinde ihbar süreniz durur ve rapor bitimiyle kaldığı yerden devam eder.Yani rapor dönüşü kalan süreyi tamamlamalısınız.