Ağabeyimin vefatından dolayı eşi miras payını aldı.Eş ve üvey kardeş annemin mirasına mirasçı olurmu?
Merhaba,
Ağabeyimle benim ,babamdan bize miras yolu ile geçen 4 adet 1/2 hisseli ortak gayrimenkulllerimiz vardı.Ağabeyimin vefatı dolayısı ile hissesine eşi, ben ,annem ve anneler farklı baba bir olan kardeşim yasal mirasçısı oldu.Ağabeyimin çocuğu yoktu.Paylaşımları hisse paylarına göre eşit bir şekilde yaptık.Bir adet gayrumenkulu annemle 1/2 hisseli yarı yarıya ortak yaptık.Allah korusun annem vefat etti diyelim.Annemin 1/2 hissesine ölen ağabeyimin eşi mirasçı olurmu?Annelerimiz farklı diğer kardeşim mirasçı olur mu ? Kafamı kurcalayan ve karıştıran bu konuyu aydınlatmanızı rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Ağabeyimin vefatından dolayı eşi miras payını aldı.Eş ve üvey kardeş annemin mirasına mirasçı olurmu?
Acaba soruyu yanlış mı sordum?
Cevap: Ağabeyimin vefatından dolayı eşi miras payını aldı.Eş ve üvey kardeş annemin mirasına mirasçı olurmu?
Vefat eden abinizin eşi ve, diğer kardeşiniz annenizin mirasçısı olamaz.
Erdoğan bey verdiğiniz yanıt için çok teşekkür ederim.İyi günler...