Türk Telekom Geçmişe Yönelik Ödeme İstiyor
Türk telekomdan 2002 yılında almış olduğum ve kapattırdığım 2 hat, 2005 yılında almış olduğum ve borcundan dolayı kapanan bir internet ve telefon hattına 2011 yılı ekim ayında icra takibi ile ilgili dosya geldi. Avukat ilk önce internet için benden icra parası olarak 1000 TL aldı.2-3 Ay sonra internet için de aynı paranın olduğunu söyledi.Avukat aynı avukat ve parça parça söylüyor bana bu da var, bu da var diye. Araştırdığımda bu hatlardan telekoma gidip kapanış dilekçesi vermediğim için aylık 10-20 lira gibi paralar işlemiş.Yani bu sürede bana hizmet verilmedi ve o numaralar da iptal oldu. Şimdi borcum hat başına 2000 TL gibi rakamlara ulaştığı söyleniyor ve ödemezsem icra takibi başlatılacağı söyleniyor. Tatlıya bağlayalım kampanyasında aradığımda iki hat için 900 TL peşin ödemem veya avukatla anlaşmam söyleniyor. Bunca zaman neden haber verilmediğini sorduğumda ulaşamadık deniyor. Bu seneler içinde ev adresim hep aynı kaldı. Onu geçelim,adrese dayalı kayıt sistemi var, bu da önemli değil sigortalı çalışanım bana nasıl ulaşılamadı.Almadığım hizmet veya kapanan bir hattan dolayı şimdi 3000-4000 lira borç altına girdim ve icralık oldum. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu nasıl bir hizmettir. Sırf arka planda bir ufak rakam bilerek işletiliyor. Senelerce müşteriye ulaşılmıyor. Borç 1000 TL civarı olduğunda da birden müşteriye ulaşıp senelerdir ödeme yapılmadığından acilen ödeme yapılmazssa icra başlatılacağı söyleniyor. Bu konuda ne yapabileceğimi bilmiyorum.
Cevap: Türk Telekom Geçmişe Yönelik Ödeme İstiyor...
Yapacağınız çok basit, bu borcu kapatmak..
Aslında bu sorunun kaynağı, bu fırsatçılığa kapı açan kullanıcılar değilmi? Kapanmış bir hattı Telekoma gidip borcu varmı diye sordurmak ve Borcu Yoktur yazısı almak aslında bedava.. Sormak zorundamıyız? evet zorundayız.. Nedenmi? burası Türkiye, imkansızlığın imkanlı olduğu muhteşem yer..
Bunca zaman bekliyorlar bilinçli ya da bilinçsiz, kazanan komisyoncu avukatlar kaybeden belli :)