6111 sayılı kanun ile Açık Öğretim Affı Hakkında
İlgili kanun aracılığı ile aşağıda yaşadıklarımı anlattım.Bu konu ile ilgili haklı mıyım veya hakkımı nasıl arayabilirim?
Ne yazık ki aşağıda durumumu anlatıp, gönderdiğim maile halen bir cevap gelmemiştir.
Teşekkürler
"Sayın Aydın Ziya Özgür,
04.03.11 tarihinde Beşiktaş Aöf bürosuna gitmiş olup “6111 sayılı” kanundan yararlanarak af kaydına başvurmak istediğimi belirttim.Kendileri durumumu inceleyip kaydımı sildirmem gerektiğini söylemeleri üzerine , yönlendirmeleriyle gerekli formu istedikleri şekilde doldurup başvuruda bulundum.26.09.11 tarihinde kayıtlar başlar başlamaz, internetten başvurumu yapmak için siteye girdiğimde hakkımın bulunmadığını gördüm.Beşiktaş bürosuna gittiğimde kendileri Eskişehir Merkez Büro ile görüştüklerini, bilgi işlem kaynaklı bir hata olduğunu, 03.10.11 tarihinde tekrar denediğimde kayıt olabileceğimi belirttiler.1 hafta bekledikten sonra , 3 ekim sabahı ne yazık ki kaydımı yine gerçekleştiremedim.Beşiktaş bürodan Adnan bey ile görüşmeme istinaden kendisi Eskişehir’den Tahir beyin numarasını verdi ve onunla görüşmem gerektiğini belirtti.Tahir bey ile telefonda ayrıca 6 ekim günü işimden izin alarak Eskişehir’e gelip yüz yüze görüştüm.Kendiside büroya söylediklerini bana tekrar ederek,aktif pasif kaydım olduğunu ayrıca kayıt sildirmenin en son 25.02.11 tarihinde sona erdiğini belirterek Af kapsamında kayıt yaptıramayacağımı belirtti.
Ben baştan sona yanlış yönlendirildiğimi hatta ilk kayıt denememden sonra ki kısımda, bilgi işlem hatasından kaynaklandığını belirtmelerinin bile hiç doğru olmadığını düşünmekteyim.Af kapsamında kayıt olabilirsem askerliğimi tecil edip senelerdir bakmakta olan aileme bakmaya devam edeceğim.Sınavlarıma baktığınızda girilmemiş sınavlar bile göreceksiniz ki sebebi yeri geldiğinde ekstra işlerde çalışmamdır ve sınavlara giremememdir.Size bu anlattıklarımın veya durumumun sizi alakadar etmediğini biliyorum ama bu konuda haklı olduğumu düşündüğümden dolayıdır ki size bu denli rahatsızlık vermem.
Teşekkürler vakit ayırdığınız için."
Cevap: 6111 sayılı kanun ile Açık Öğretim Affı hk.
Konu ile ilgili hukuki tavsiyeleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.