İstifa dilekçesi sonrasında Kıdem Tazminatı
Sayin avukat arkadaslar yuksek anlayisiniza siginarak birkac konuda danismak istiyorum.
Ben bir kargo şirketi şubesinde 4.5 yıl çalıştım ve 03.09.2011 tarihinde istifamı sözlü 07.09.2011 tarihindede yazılı olarak bildirerek 23.09.2011 tarihinde işten ayrıldım.ayrılma sebeplerim ise
1.Çalışmış olduğum şubede müşteri hizmetleri sorumlusu pozisyonunda gözüküp müdür yardımcısı ve müdürün yapması gereken işleri yapıyordum.İşverenim tarafından işimde her konuya hakim olduğumdan ve benden memnun olduğundan dolayı sözlü olarak müdür yardımcısı yapacağını bildirdi.Bende tüm bunlara istinaden çalışmış olduğum süre zarfında çok emek verdim ve beni aşan görevler dahi olsa tüm vermiş olduğu görevleri yerine getirdim.Hatta şube müdürümün (işverenimin) yıllık izinlerinde ve şubede olmadığı tüm zamanlarda sorumluluk tarafıma aitti.Ben kendi görevlerimin yanında artı olarak şube müdürünün görevlerini de üstlenmek zorunda kaldım.Hakettiğim yere geliceğimi düşünerek tüm bunlara itiraz etmedim.Bana 2 yıldır müdür yardımcılığımla ilgili sözler verilerek yapılmadı ve ben işe yeni giren müşteri hizmetleri personeliyle aynı maaşı alıp aynı vasıfta çalışmak istemediğim için,
2.Çalışma saatlerimizin 08.30-18.30 gösterilerek Hafta içi 12-13 saat cumartesi 10 saat çalışıp tarafımıza hiçbir mesai ücreti ödenmediği için,
3.Maaşlarımızın asgari ücretten gösterilip primlerimin eksik ödendiği,maaşımın elden ödendiği ve işe girerken 6 ayda bir zam yapılacağı söylenip böyle bir uygulama olmadığı için işimden ayrıldım.
Fakat tüm bu emeklerimin karşılığı olarak kıdem tazminatı hakkım olduğunu düşünerek işverenimle konuşup bunu talep ettim.Ama bana hakkım olmadığını söyledi.Ben en başta istifa dilekçemi vermedim tazminat konusunu araştırıp öyle vermek istedim.Fakat işverenim sürekli beni sıkıştırdığından dolayı 07.09.2011 tarihinde istifa dilekçemi vermek zorunda kaldım.
İstifa dilekçesi haricinde herhangi imzalı bir kağıt vermedim.Hatta eylül ayından içerde kalan 22 günlük maaşımı almaya gittiğimde bana tüm tazminat,maaş,mesai vs.ücretlerimi aldığıma ve işyerinde hiçbir hakkımın kalmadığına dair ibraaname imzalatmaya çalıştı ve imzalamazsam 22 günlük maaşımı vermeyeceğini belirtti.Bende tazminatımı almak istediğim ve araştıracağım için imzalamadım.
Bu durumda kıdem tazminatı ve fazla mesai alma hakkım var mıdır?Ayrıca şube müdürüm tarafından banka işlemlerim için lazım olan bir maaş yazısı almıştım.Maaş yazısında aldığım gerçek ücreti ve müdür yardımcısı olarak çalıştığımı belirtmişti.Fakat resmi olarak müdür yardımcısı gözükmüyor ve müdür yard.maaşı almıyordum.Bu yazı ispat olarak tazminat almam için faydası olur mu?
Konu ile ilgili yardım ve yanıtlarınızı bekliyorum
Saygılarımla.
Cevap: İstifa dilekçesi sonrasında Kıdem Tazminatı
İstifa dilekçenizde neler yazdığınız önemli. Onu buraya yazarsan cevaplayacak olanar daha yüksek isabet sağlar.