İş yerinde Eşit Davranmama
Bir iş yerinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım. 3 arkadaş hizmet aracından benzin cekilip kendi aracına koyduğunu tespit ettik . Aavunmalarımızı verdik . Ancak idari personel tarafından hiçbir işlem yapılmadı . Bu arkadas daha önce de fabrika içerisinde alkol aldığı tespit edildiği herkes tarafından bilindiği halde işleme tabi tutulmadı. bizde personel tarafından kollandığını düşünmeye başladım . Bunları söylediğim için bana tavır alındı . 28.09.2011 de hizmet aracıyla çöplüğe palet çıkardım . Almış oldugum ürünler yerde çamur içindeydi bunları yerden kaldırmak için . Aracı kullandığım için ihtarname hazırlandı tarafıma verilmedi sözlü uyardılar . Bütün bu olaylara karışan arkadaş 03.10.2011 de hizmet aracını benimkine benzer bi nedenden ötürü kullandı ancak ne sözlü uyarıldı ne ihtarname yazıldı .Bütün bunlar İş yerinde eşitsizleğe özel muamele görmeye örnek teşkil edermi . İyi günler.
Cevap: İş yerinde Eşit Davranmama
İş K. m.5, eşit davranma ilkesine ilişkin bir düzenleme var.
Bence sizin durumunuz bu maddeye giren bir durum değil.
Cevap: İş yerinde Eşit Davranmama
Bir tavsiyeniz varmı ilknur hanım Bu adamın yaptıkları nereye kadar örtbas edilebilir , bu adam nereye kadar kollanabilir .