Tazminat ödemekten nasıl kurtulabilirim?
Merhaba
Ağustos 2005'te özel bir finans kurumunun pazarlama organizasyonunda çalışmak üzere 2 yıl süreli bir sözleşme imzaladım. Görevden önce 3 ay süren sınıf içi ve maliyetli bir eğitim dönemi geçirdik. Ancak işe başladığımda, görevimin karakter özelliklerime uymaması nedeniyle istifa etmek istedim. İnsan kaynakları yetkilileri 2 yılı doldurmadan istifa etmem durumunda tazminat ödemem gerektiğini söyledirler. Sözleşmede eğitim masraflarını ve giydirilmiş 3 aylık brüt maaşı ceza olarak ödemem gerektiği yazılı. Ancak görüştüğüm avukatlardan birisi, sadece eğitim masraflarını ödemeyi kabul ettiğimi ve görevimin sosyal hayatımı içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini belirtiğim bir istifa mektubu yazarak istifa etmem halinde bir şey olmayacağını söylüyor. Bu şekilde önceki yıllarda açılan davaların çoğu, çalışan lehine sonuçlanıyormuş. Konu ile ilgili nasıl bir prosedür izlemeliyim. Eğitim masraflarını ve cezai şartı ödemeden bu işten kurtulmam için ne yapmalıyım. Ya da sadece eğitim masraflarını ödeyerek kurtulabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.