Boşanmada Davalı mahkeme günü duruşmaya gitmezse ne olur?
Merhabalar
Eşimle karşılıklı anlaşarak boşanma davası açtık davacı olan eşim oldu. ben ise bu durumda davalı oldum şimdi sorum şu ben davalı olarak mahkemenin vermiş olduğu gün duruşmaya gitmediğimde dava durumu nasıl sonuçlanır.
dava bir sonraki tarihe atarmı.
Cevap: Boşanmada Davalı mahkeme günü duruşmaya gitmezse ne olur ?
Anlaşmalı boşanmak istiyorsanız gitmelisiniz.
Gitmediğiniz takdirde o celse yapılan hiçbir işleme, dinlenen tanıklara itiraz edemezsiniz.
Eşiniz de gitmezse dosyanız işlemden kaldırılır.
sayın avukat hn;
tekrardan merhaba ben bir şey daha öğrenmek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
ben karşılıklı olarak eşimle anlaşarak boşanmayı kabul ettim oda o anki girmiş olduğu psikolojik durumda olduğu ve dahada ağırlaşmaması adına ve bu geçen süre içindede bir iyileşme gösterir diyerekten anlaşmalı boşanmayı kabul ettim.
sorum işe şu duruşma günü veya öncesi yada hakim karşısında ben boşanmayı reddetmem sonucunda ne gibi bir durum olur tekrar yeni bir günmü verilir yoksa yine hakim anlaşmalı boşanma diye son karar olarak boşama yaparmı.
ben biraz daha zaman kazanıp eşimin yumuşamasını bekliyorum.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla
sayın yetkili konuyu cevaplamanız mümkünmüdür
Alıntı:
netlife87 rumuzlu üyeden alıntı
sayın avukat hn;
tekrardan merhaba ben bir şey daha öğrenmek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
ben karşılıklı olarak eşimle anlaşarak boşanmayı kabul ettim oda o anki girmiş olduğu psikolojik durumda olduğu ve dahada ağırlaşmaması adına ve bu geçen süre içindede bir iyileşme gösterir diyerekten anlaşmalı boşanmayı kabul ettim.
sorum işe şu duruşma günü veya öncesi yada hakim karşısında ben boşanmayı reddetmem sonucunda ne gibi bir durum olur tekrar yeni bir günmü verilir yoksa yine hakim anlaşmalı boşanma diye son karar olarak boşama yaparmı.
ben biraz daha zaman kazanıp eşimin yumuşamasını bekliyorum.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
saygılarımla
Sayın İlknur hocamın dediklerinden sonra sizin yazdıklarınıza cevaben; siz anlaşmalı boşanmayı kabul etmeyecek olursanız, ve eşiniz duruşmaya gidecek olursa bir sonraki duruşma günü belirlenir. Davanız anlaşmalıdan çekişmeliye döner. İddia sahibi olan eşiniz boşanma gerekçelerini ispatla mükelleftir. İddialarını ispat için deliller ile tanık bigilerini mahkemeye sunar. Bu arada hakim resen / yada eşinizin talebi ile tedbir ( çocuğunuz varsa iştirak) nafakasına karar verebilir. Eşiniz talep ederse Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği tedbir çıkabilir evinize de gelemezsiniz.
Şimdi; gördünüzmü mahkemeye gitmeyince gıyabınızda neler gelişiyor. Sizin için 3 durum sözkonusu
1- mahkemeye gidersiniz boşanmak istemiyorum karımı seviyorum dersiniz, zaman kazanırsınız
2- Mahkemeye gidtmeden önce eşiniz ikna edersiniz ve davaya ikinizde gitmezsiniz.
3- mahkemeye gitmezsiniz yukarıdaki durumları yaşarsınız
Cevap: Boşanmada Davalı mahkeme günü duruşmaya gitmezse ne olur?
Merhaba ben Geçen yıl facebook tan bır kızla tanıştım ve bir süre konuştuk daha sonra ailem senle konuştugumu öğrendi diye beni hergün aç susuz bırakıyor ne olur gel beni kaçır diye ısrar etti ve gidip kaçırdım ardından ailesi kızım kaçtı diye şikayet etti ve biz burda karakola giderek kendisi ifade verdi ben kendim kaçtım ailem yerimi bilmesin diye Ardından nikah kıydık bir süre sonra Ankaraya iş gereği bir süreliğine gittim o süreç içinde beni bir kaç kişiyle aldattı ben öğrenince kaçıp ailesinin yanına gitti ve bana iftira attı bıçak zoruyla beni kaçırıp zorla cinsel istismar da bulundu vs dava açmış ve Mahkeme delil yetersizliginden davayı red etti… bu durumda hem iftira hemde beni aldattığına dair sms ler ve şahitler var ne tür boşanma davası açabilirim ve ne şekil sonuçlanır nafaka istiye bilirmi yada tazminat istesem alabilirmiyim lütfen yardım edin