Annem binayı satıp parasını bana vermek istiyor!
Sayın Hukukçu Arkadaşlar selamlar,
Sizlerden teknik yardım almak istiyorum;
4 kardeşiz; fakat aile içi anlaşmazlıklardan dolayı annem kendi üzerine olan 3 daire 1 dükkandan oluşan binayı komple satıp bana vermek istiyor, bende o parayla bir dükkan satın alıp işletmek istiyorum, kendileride kiraya çıkacaklar, kiralarını da ben üstleneceğim,
durum böyle olursa bina satılıp parası bana verilir ise bende bir dükkan satın alıp işletmeciliğini yapmaya başlarsam;
şimdi bu durumda diğer kardeşler
-annem ölene kadar hak talebinde bulunabilirler mi?!
-annem öldükten sonra ne gibi hak talebinde bulunabilirler, sonuçta ben bir dükkan almışım aradan belkide yıllar geçecek annemin vefatına kadar, yine de nekadar zaman geçerse geçsin hak talep edebilirlermi!
yorumlarınız için teşekkürler..
Cevap: Annem binayı satıp parasını bana vermek istiyor!
çok beklersin...
hayır anlamadığım bole resmi bir hukuk sitesinde gupe gunduz '' ben kardeşlerden nasıl mal kacırırım sorusuna cevap arıyorsunuz''!!
Kacıramassınız hocam yolu yok, bosa uğrasmayın.
çok beklersin...
hayır anlamadığım bole resmi bir hukuk sitesinde gupe gunduz '' ben kardeşlerden nasıl mal kacırırım sorusuna cevap arıyorsunuz''!!
Kacıramassınız hocam yolu yok, bosa uğrasmayın.
Kişi hayatta iken malvarlığını istediği gibi değerlendiremiyor mu?
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Kişi hayatta iken malvarlığını istediği gibi değerlendiremiyor mu?
Elbetteki kişi hayatta iken malvarlığını istediği gibi değerlendriebilir.Buna ne diğer kardeşler nede hukuk engel olamaz.
Alıntı:
erguun rumuzlu üyeden alıntı
resmi bir hukuk sitesinde
Resmi derken ? Devletemi ait bu site ?
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Elbetteki kişi hayatta iken malvarlığını istediği gibi değerlendriebilir.Buna ne diğer kardeşler nede hukuk engel olamaz.
Burada eksiklik kalmaması adına söylemek isterimki diğer kardeşler (hangi işadamıydı hatırlayamıyorum çocukları akli dengesi yerinde değildir şeklinde evlenmesine engel olmakmıydı miras içinmiydi hatırlayamıyorum bir hukuk mücadelesi vermişlerdi sanırım Halis Toprak'tı) annenizin akli melekeleri yerinde değil şeklinde mahkeye başvuruda bulunarak kesin bir sonuç elde edemeseler bile bu satış işleminin yada devir işleminin bir süre beklemesine sebep olabilirler.
Annenizin vefatıyla mirasçı olarak hak sahibi olacak olan diğer kardeşleriniz , yasal miras paylarının yarısı olan saklı payları için dava açarak saklı paylarını alırlar.İşlemin üzerinden kaç yıl geçtiğinin, anneniz hayatta olduğu sürece etkisi yoktur.)
Alıntı:
Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk rumuzlu üyeden alıntı
Resmi derken ? Devletemi ait bu site ?
sıfat (resmi: ) Arapça resm³
1 . Devletin olan, devlete ait, devletle ilgili, özel karşıtı:
"Bulunduğumuz yer resmî bir dairenin bürosudur."- Y. K. Karaosmanoğlu.
Bağlaç olarak kullanılan ''mi'' ekinin ayrı yazılması gerektiğini size hatırlatmak durumundayım.Üzgünüm ki , üye alımında Türkçe kullanımı ile ilgili test yapan bir sitede yetkili olarak görev yapıyorsunuz.
Konumuza gelince; gördüğünüz gibi Türkçe'de ''resmi'' kelimesi bir sıfat olarak, illa da devlete ait olan bir şeyi anlatmak için kullanılmıyor.Lakin; buradaki tartışılan konular, devletin resmi kurumlarına taşınan ve oralarda karara bağlanan konular olduğu için ''resmi'' nitelikte bulunuyorlar.
Böyle bir sitede de; hakkına razı olmayıp, başkalarının hakkını nasıl alırım düşüncesiyle bariz bir şekilde çıkar yol arayan insanların sorularına cevap araması ve yanıt almasının doğru olmadığı kanaatindeyim.
Konuya acayip bir şey yazmışım gibi bakanlar olmuş kısaca cevap yazmak istedim, bir kere benim bu sorum "mal"ın sahibi olan anneme aittir, ikincisi Amerika Birleşik Devletleri'nde ve daha bir çok ülkede millet mirasını kedisine bile bırakırken Türkiye'de kanunlar neden bu yönde onu anlamakta tıpkı sizin benim soruma baktığınız acayiplikte bakıyorum, hayır sanki küfrettikte "erguun" dostum öyle cevap yazmışsın. Malesef işte ülkeden ülkeye sorulara bakış açısı farklı olabiliyor.
Hadşi diyelim mal kaçırdım, sattım parasını da yedim yok oldu gitti, kanunen bunun karşılığı nnedir? Annem vefat ettikten sonra dava açsalar para mal yok ise ne olur?