Avea Hattımda Kalan tl yi iade ediyor nede hattıma yüklüyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 29.09.2010 tarih ve 2010/DK-10/565 sayılı Kararı ile; 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri ve ilgili diğer mevzuat hükümleri gereği; çeşitli nedenle aboneliği feshedilen ön ödemeli abonelerimizin, hatlarının feshinden sonra 3 ay içinde başvurmaları halinde hesaplarında kalan TL için kendilerine geri alma hakkı tanınmaktadır. Ayrıca iade talebinde bulunmayıp 1 yıl içersinde numarasını aynı operatöre taşırsa ücreti otomatik olarak hatta yüklenmesi kararlaştırılmıştır.
Bende 10.092011 tarihinde hattımı aveadan turkcele taşıdım.Hattımda 57 tl bakiye kaldı.Ücretin iadesi için 11.09.2011 tarihinde aveya başvurdum.15 gün içersinde hesabınıza yatırlacak dendi ancak yatırılmadı.Bende 03.10.2011 tarihinde hattımı tekrar aveya taşıdım ama kalan kontör hattımada yüklenmedi.
Kurul kararında abonenin başvurusu üzerine 15 içersinde ödenir diyor.Şimdi ben 11.09.2011 tarihinde iade için başvurdum.15 günlük süre 26.09.2011 tarihinde doldu.11 gün geçiktirilmiş muhtemeldir ki dahada geçiktirecekler.Geçikme için faiz talep edilebilir mi?
Cevap: Avea Hattımda Kalan tl yi iade ediyor nede hattıma yüklüyor.
Bilişim Hukukuna hakim arkadaşların görüşlerini bekliyorum
Cevap: Avea Hattımda Kalan tl yi iade ediyor nede hattıma yüklüyor.
Avea son kullanıcı sözleşmesini okuyun. Böyle bir hükmün yer alacağını düşünmüyorum.
Cevap: Avea Hattımda Kalan tl yi iade ediyor nede hattıma yüklüyor
Merhaba
Avea son kullanıcı sözleşmesinde belirtiğim şekilde bir hüküm bulunmuyor.Çünkü sözleşme yaptığım tarihte btk nın ilgi kurul kararı alınmamıştır.Gsm operatörleri Btk nın aldığı her kararı eksiksiz şekilde yerine getirmek ile mükelleftir.(5809 sayılı kanun uyarınca)
Kullanıcı sözleşmesinde zamanında ödenmediği halde faiziyle ödenir diye madde yoksa, haliyle sizde bu sözleşmeyi imzalayarak bu hizmeti aldığınız için talebinizin karşılanacağını düşünmüyorum.
Kullanıcı sözleşmesinde zamanında ödenmeyen faturaların faizileyle tahsil edileceği belirtilmiş ancak kalan bakiyenin iadesi ile ilgili sözleşmede herhangi bir hüküm bulunmuyor.Çünkü btk belirtiğim kararı alana kadar hatta kalan bakiyeler iade edilmiyor.Firmaya kalıyordu.Firma zamanında ödenmeyen faturalardan faiz talep edebiliyorken abone hattında kalan bakiyenin zamanında ödenmemesinden neden faiz alamasın bunun açıklarmısınız?
Çünkü sözleşmesinde mutlaka olması lazımdır;
geciken veya ödenmeyen faturalarda şu şu yaptırımlar uygulanır diye.
Ancak;
Kullanıcının kalan Tl'sini faiziyle ödeyeceğini taahhüt etmemişse 'neden faiziyle vermiyorsun?' diyemeyiz firmaya.