Cevap: Bu muhabbetten çok sıkılmaya başladım, lütfen yardımcı olun.
Telefon ikinci el mi?
Bir de telefonda *#06# yazıldığında çıkan IMEI ile telefonun bataryasının olduğu kısımdaki etikette yazan IMEI numarası aynı mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Telefon ikinci el mi?
Bir de telefonda *#06# yazıldığında çıkan IMEI ile telefonun bataryasının olduğu kısımdaki etikette yazan IMEI numarası aynı mı?
Telefon ikinci el. Kesinlikle orjinal cihaz. Bahsettiğiniz gibi, yazılımdaki IMEI ile cihazın kasasındaki IMEI aynı. Herhangi bir farklılık yok. Telefonun sağlam olduğundan eminim. Kartımı koyup arama yaptım denedim, bende zaten denemeden nasıl alabilirim bir başkasından değil mi?
Arama yapıp denemiş olmanız bir şey değiştirmez ne yazık ki. Çünkü anlaşıldığı kadarı ile telefonun IMEI'si kopyalanmış, sonra size satılmış. Siz denediğiniz sırada kopya imei tespit edilmiş ve birkaç gün (belki de birkaç saat) sonra telefon bloke edilmiştir. Dolayısı ile müşterinizin kargodan aldığı telefon çalışmıyor durumdadır.
"Benim babam hakim" gibi bir davranış elbette çok çirkin.
Eğer bu telefon sıfır olsaydı, tüketicinin yenisiyle değiştirme ve bedel iadesini de içeren seçeneklerden istediğini seçme hakkı olacaktı.
Empati yapın. Para verip bir telefon alıyorsunuz ama kopya imei'li çıkıyor. Ne yaparsınız siz olsanız?
Şimdiki sorun bence şu:
Siz telefonu kimden aldığınızı ispatlayabiliyor musunuz?
Satın aldığınız kişinin kimlik bilgilerini aldınız mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Arama yapıp denemiş olmanız bir şey değiştirmez ne yazık ki. Çünkü anlaşıldığı kadarı ile telefonun IMEI'si kopyalanmış, sonra size satılmış. Siz denediğiniz sırada kopya imei tespit edilmiş ve birkaç gün (belki de birkaç saat) sonra telefon bloke edilmiştir. Dolayısı ile müşterinizin kargodan aldığı telefon çalışmıyor durumdadır.
"Benim babam hakim" gibi bir davranış elbette çok çirkin.
Eğer bu telefon sıfır olsaydı, tüketicinin yenisiyle değiştirme ve bedel iadesini de içeren seçeneklerden istediğini seçme hakkı olacaktı.
Empati yapın. Para verip bir telefon alıyorsunuz ama kopya imei'li çıkıyor. Ne yaparsınız siz olsanız?
Şimdiki sorun bence şu:
Siz telefonu kimden aldığınızı ispatlayabiliyor musunuz?
Satın aldığınız kişinin kimlik bilgilerini aldınız mı?
Malesef böyle bir şansım yok. Ben bu telefonu zaten kullanma amaçlı kendim almıştım. Aylarca kendim kullandım bu telefonu. İstanbul/Gaziosmanpaşa'da bir telefon dükkanından aldım. Onlara tekrar ulaşıp sorduğumda muhtemelen alacağım cevap "ikinci el telefonun garantisi yok" denecektir. Çünkü daha önce benzeri şeyler çok başıma geldi. Bunu kanıtlama şansım da yok maalesef. Parasını verdim ve vitrinden aldım cihazı. Şimdi nasıl ispatlayabilirim bilmiyorum. :) İspatlasam bile geri almayacaklardır. Bende az çok biliyorum, tahmin ediyorum karşılaşacağım şeyleri. Neyse bakalım, yine mahkeme yolu görünüyor. Astarı boyunu geçecek yine sanırım.
Şöyle bir şansım var ama. Telefoncunun cep telefonunu alıp, ses kaydını açtıktan sonra telefon edip, bu telefonu ordan aldığımı söyletebilirim. Yani cihazın o esnafın dükkanından çıktığını kanıtlayabilirim. Bu birşeyi değiştirir mi?