Cevap: Yazılı şahıs borcu
yardım edebilecek kimse yokmu:(
konu benim için çok önemli
arkadaşlar durumum çok kötü tanıdığım bir avukat falan yok cebimde 20 tl para var bu işi nasıl halledebilirim 10 bin liramı kurtarmam lazım. lütfen yardımcı olun.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar iyi günler,
geçen yıl beraber ortak iş yaptığımız bir şahsı vardı. Gıda ve temizlik ürünleri alıp satıyorduk beraber. Şahısa 10 bin tl değerinde temizlik ürünü verdim ve bunun karşılığında bana kendisine güvenmem için boş kağıda imza atıp verdi. 1 yıl kadar çalıştık sermayesi ve alımı benden satış planını ise o arkadaş yapıyordu. Ancak bir kaç kişiye kendisini borçalandırmış sadece kar ortaklığına girdiğimiz malların hepsini dağıtmış ve şuanda biz işi döndüremiyoruz. Bana kendisinin şuanda başka bir işe geçmek olduğunu söyledi. Büyük ihtimal malları satıp parasını kendi cebine aldı. Şimdi benden yazılı kağıdını istiyor bende 10bin tlmi ver imzalı kağıdını vereyim dedim. Şahsın durumu iyi 2 evi 1 arabası var. Sadece bildğiğim üzerine kayıtlı. Şimdi ben bu imzalı belgeyle bu kişiden 10 bin tlmi nasıl alabilirim. Nasıl üzerini 10 bin tl olarak doldurup kanuni bir yol izleyebilirim.
Ekstrasına gerek yok 10 bin tlmi kurtarsam yeterli bir çok kişi bütün malını alabilirsin diyo ama allahından bulsun 10 bin tlmi alsam bana yeterli çünkü bu benim ekmek teknem.:(
konuyla ilgili yardım cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
İlamsız icra takibi başlatabilirsiniz.Kimlik bilgilerini ve adresini biliyor iseniz.
almis oldugunuz bos kagit ise, bu bos kagidi ayni bir senet gibi doldurun. senette bulunmasi gereken sekil sartlarini kagida yazin. bu sekilde elinizdeki kagit senet haline gelmis olacak ve paranizi alma sansiniz dahada artacaktir. senetteki sekil sartlari ise, vade tarihi, duzenlenme tarihi ve yeri. borclu alacakli isim soyisim adres ve tutar. birde is bu senet ..... seklindeki cumle ve bu borcun odenmemesi halinde ..... mahkemelerinin selahiyetini kabul ederim gibi.. yani siz bir senet alin kirtasiyeden ve ayni sekilde doldurun.. tabi yaziyi baskasina yazdirin, sizin yazdiginiz anlasilmasin.. sonrada noterden senedi protesto ettirin. suresi icinde odemezse verin icra dairesine iki gunde icra memurlari kapisina dayanir. kolay gelsin
aynı senet gibi doldurunca icraya versem kabul olurmu kesin.?
tc kimlik ve adresi adı soyadı var bende.
ilamsız icra ne demek?
ayrıca cevaplarınız için teşekkürler.
ilamsiz icra takibi, elinizde yazili belge olmadigi durumlarda yapilabilir. ancak sizin elinizde belge var. dedigim gibi yaparsaniz kesin sonuc alirsiniz. hatta verin bir avukata halletsin.
İlamsız icra takibi ...alacağınızı tahsil edebilmek için elinizde ilam(mahkeme kararı) veya geçerliliği olan bir belge olmasına gerek duyulmaksızın alacağınızı tahsil etmenize imkan sağlayabilecek bir tür icra yoludur..
Elinizde belge olması halinde ilerideki süreçte daha net sonuçlar alabilirsiniz ki sizin- bu anlamda- belgeniz vardır.
AVUKAT
AYŞEGÜL MERDİNLİ