Temyize giden dosyanın zaman aşımı süreci
06.2007 tarihinde polise gorevini yaptirmamaktan temyiz yolu acik olmak suretiyle 1 yil 4 ay hapis cezasina carptirildim. Dosyayi temyize gonderdim. Bugune kadar herhangi bir cevap gelmedi. Zaman asimi soz konusu olurmu? Yada temyizde karar kesinlesirse bunu para cezasina cevirmem soz konusu olurmu?
Cevap: Temyize giden dosyanin zaman asim sureci
Yargıtay sitesinden dosyanızın takibini yapabilirsiniz. Kararda hagb sına değinilmemişse mahkemenin hagb sı yönünde değerlendirme yapması yönünden muhakkak bozulur.
Cevap: Temyize giden dosyanin zaman asim sureci
öncelikle merhabalar herkese ben buraya yeni üye oldum benim acil bi sıkıntım var bu anlatacağım konuda yardımcı olucak biri varmı.. ben 2003 tarihinde bi alacak davasına karıştım gaspa döküldü karşı tarafın abisi polis amcası kaymakam diye üstüme çok geldiler karakolda.. bunun üzerine suç ortağım olan arkdaşım korkudan çok saçmaladı ama sonunda karşı taraf şikayetçi olmadı gerçeği anlattı ama biz tahliye olduk 2004 te o tarihte yaşım 16 idi mahkemelr dışardan sürdü avukat girdi 2007 de ceza kesmişler şimdi yargıtaydan onanmış ceza kesilmiş ama bana bu zamana kadar hiç ne mahkeme kağıdı ne tebligah gelmedi şimdi aranmam çıkmış suç ortağımı evinde almışlar bende bunu öğrendim kendim yarın teslim olucam.. ama bunla ilgili ne yapmam gerekir itiraz hakkım varmı aradan 8 sene geçmiş şimdi nişanladım ev tuttum düzene soktum hayatımı nisanda düğünüm vardı şimdi mağdur oldum bunla ilgili bilgi verecebilcek biri varmı ve son olarakta şunuda belirtim 2003te 11 ay cezaevinde yattım şimdide 5 sene ceza kesilmiş eski kanuna göre 14 ay daha yatcam açık ceza evini isteme hakkım varmı.. vede itiraz hakkım varmı..ben şuan mağdurum ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler herkese.