Borcumu yapılandırmıyorlar
Turkcell'a ait olan bir hattımı yakınım kullanıyordu ancak fatura yada faturalarını ödememiş dolayısı ile bunların ödenmediği bana avukat tarafından bildirildi borçta öyle böyle değil avukat masrafsız faizsiz borç 1100 lira falan olmuş. Masrafları ve faizleri sorduğumda olan borcun bugünkü tarih itibarı ile 2229 lira olduğunu söylediler.. Ben ciddi anlamda bir şok yaşadım. Beni arayan kişiye bu hat benim ama kullanıcısı benim olmadığımı söyledim oda haklı olarak borç sizin borcunuz dedi. Sözü uzat mıyım bu borç resmi olarak benim borcum. Yakınımla görüşeceğimi ve son durumu kendilerine bildireceğim söyledim telefonu kapattım bir kaç gün sonra bana tekrar aynı avukatlık bürosundan telefon geldi ve arabamın haczedildiğini söyledi resmen yıkıldım.. Bende kendilerine yakınıma ulaşamadığımı ama borcu ödemek istediğimi fakat şu an için param olmadığını 1 hafta içinde ancak borcun yarısını bulabileceğimi söyledim ama avukat bana dedi ki, yapılandırmayı yapmamız imkansız turkcell bizden bu parayı tam istiyor dedi bende o zaman borcumu İCRA MAHKEMESİNDEKİ DOSYAYA yapacağımı söyledim.
Merak ettiğim soru şudur;
Ben avukata bir kerede borcumu ödeyemediğim için icra dairesine ve borçlu olduğum dosyaya ödeme yapar isem haciz edilen araba açık arttırma ile satılır mı? Ya da oldu ki bir polis beni çevirdi ve arabayı bağlar mı? Avukatı taksitlendirme yapması için nasıl ikna ederim?
Saygılarımla