Cevap: Sıkı avukat kime denir?
Yazdıklarınızdan son derece kararlı, bilinçi ve azimli birisi olduğunuz açıkça ortada. Bence sizden çok sıkı bir avukat olur. Başarmanın ilk ve en önemli şartı azim. Bu da sizde fazlasıyla mevcut görünüyor. Başarılar dilerim.
Yorumunuz için teşekkürler ama 2. 3. ve 4. soruların cevabını da o kadar merak ediyorum ki..
Hukuk fakültesinde devam zorunluluğu yoksa dersi derste dinleyip öğrenmek çok yararlı olsa da dışarda sıkı çalışarak okulu bitirmek mümkün düzenli çalışılırsa çok zor olmayacağını düşünüyorum.Avukatlık stajı yaparken stajla ilgisiz bir işte çalışılamaz sigortalı bir işte de çalışılmıyor. Ben lisede iken 2 öğretmenimiz aynı zamanda avukatlık yapmakta idi bu konuda engel bür düzenleme varmı emin değilim.
Sayın Hakkarili Arzuhalci nin tam tersine kafası bayağı karışık bir üye profili gördüm ben.Ben derim ki paran varsa ustad yorma kafayı böyle şeylere.
Ama ustad samimiyetimle söylüyorum,yazının hepsini okudum.Çok güzel tıyatro yazar oynarsın bence.Yani kötü sanat değil sizi yakıştırdığım.Hani kendiniz sormuş kendiniz cevaplamıssınız ya,hayal gücü ve espri yeteneğinizinde olduğu açık.Benimki de nacizane bir öneri,artık hangisi olursa başarılar.
Teşekkür ederim Engin Bey. Anladığım kadarıyla staj yaptığım sürede devlet memurluğundan ayrılmak zorunda kalacağım. Ancak ruhsat aldıktan sonra yeniden memuriyete dönme imkanım var gibi görünüyor. Siz söyleyince hatırladım, ortaokulda okurken benim de bir öğretmenim hem öğretmenlik yapıp hem de avukatlık yapmaktaydı. Eğer hukuki bir düzenleme olmadıysa sanırım memuriyet mesleği icra etmeye engel değil.
Motive edici, cesaretlendirici sözleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Gerek yüz yüze gerekse sanal ortamda danıştığım avukatların tavırları hep olumlu.
Müstakbel meslektaşlarım olan bilgisayar mühendislerine danıştığımda hemen hepsinin tavırları önce şaşkınlık sonra caydırmaya çalışma en sonunda da cesaret kırmaya çalışmak oldu. Ancak avukatlar hep destekleyici tavırlar sergilediler. En son yüzyüze konuştuğum bir avukata da bu durumu anlattım. Mühendisler vazgeçirmeye çalışıyor, avukatlar cesaretlendiriyor, kafam karıştı dedim. Aldığım cevap hem gülmeme hem de avukatların hazırcevaplığına hayran olmama neden oldu. "Sen zaten mühendissin, neden mühendisten akıl alıyorsun ki?" :)
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Hakkarili Arzuhalci nin tam tersine kafası bayağı karışık bir üye profili gördüm ben.Ben derim ki paran varsa ustad yorma kafayı böyle şeylere.
Ama ustad samimiyetimle söylüyorum,yazının hepsini okudum.Çok güzel tıyatro yazar oynarsın bence.Yani kötü sanat değil sizi yakıştırdığım.Hani kendiniz sormuş kendiniz cevaplamıssınız ya,hayal gücü ve espri yeteneğinizinde olduğu açık.Benimki de nacizane bir öneri,artık hangisi olursa başarılar.
Param var demedim, paraya ihtiyacım yok dedim. İkisi birbirine benzer ama farklı şeyler.
Ne mühendisliği ne de hukuğu seçmemde maddi kaygılar yok. Zaten ikisi de zengin olunacak meslekler değil. Hukuk okumak istemekteki amacımsa bambaşka. Onu da anlatıp iyice ukalalaşabilirim. Neyse :)
Sözleriniz için sağolun. Kitap yazmakla meşgulum bi yandan.
Paranızın olduğu kanısına yazınızın bir cümlesinden varmadım.Genel olarak o kanıya vardım.Yani günümüzde biran önce okulunu bitirip bir iş başına geçmeye,bir an önce ekmek parası kazanmaya çabalayan insanlar coğunlukta olduğu için,bir an sizde onu bitirip,öbürüne başlarım,askerden gelince öss ye girerim felan demişsiniz ya.Anlatabildim sanırım dostum.İşallah vardır paranızda kafanıza göre birşeylere mecbur kalmadan içinize ne siniyorsa onu yaparsınız.
Kitap yazdığnıza sevindim,konusunuda merak ediyorum.Azılı bir katili savunan ve en ufak delilleri bile lehde kullanan ve sucu işlediği halde delil yetersizliğinden serbest kalan gibi bir şey mi?.Yada bir kıza tecavüz eden ama yeterli delilleri olmadı için sokakta gezen bir namussuzu,ırz düşmanını,bir gün büronda otururken püronu içerken ufak bir delil bulup onu genişletip ve suçu ispatlayıp idama götürmek mi?.Tam sizlik..:)
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Paranızın olduğu kanısına yazınızın bir cümlesinden varmadım.Genel olarak o kanıya vardım.Yani günümüzde biran önce okulunu bitirip bir iş başına geçmeye,bir an önce ekmek parası kazanmaya çabalayan insanlar coğunlukta olduğu için,bir an sizde onu bitirip,öbürüne başlarım,askerden gelince öss ye girerim felan demişsiniz ya.Anlatabildim sanırım dostum.İşallah vardır paranızda kafanıza göre birşeylere mecbur kalmadan içinize ne siniyorsa onu yaparsınız.
Kitap yazdığnıza sevindim,konusunuda merak ediyorum.Azılı bir katili savunan ve en ufak delilleri bile lehde kullanan ve sucu işlediği halde delil yetersizliğinden serbest kalan gibi bir şey mi?.Yada bir kıza tecavüz eden ama yeterli delilleri olmadı için sokakta gezen bir namussuzu,ırz düşmanını,bir gün büronda otururken püronu içerken ufak bir delil bulup onu genişletip ve suçu ispatlayıp idama götürmek mi?.Tam sizlik..:)
Şahsi ihtiyaçlarım için paraya ihtiyacım yok diyebilirim ancak hukuk okurken öğrenciliğimi finanse edebilmek için çalışmam gerek elbette. Kişisel bir istek olduğuna göre bunun maddi yükünü başkasına yıkamam. Acele etmemin nedeni de burası Türkiye sonuçta, eğitim sistemi de yaz-boz tahtası malum. Bi değişiklik olur yine alan dışı tercihler hayal olur. Elimi çabuk tutmam gerek.
Kitabın konusu polisiye-dedektiflik falan değil. :) bilim-kurgu/drama. Bu alanda pek fazla başarılı yazarımız yok maalesef. O alana da bi el atıp iyice haddimi aşayım dedim. Sizin söylediğiniz kurgular sıradışı da olsa zaten hali hazırda yaşanabilecek ve yaşanmakta olan şeyler. (bakınız: italya'daki Amanda Knox davası mesela). İnsanları zaten yaşadıkları sıkıcı kurgulara hapsetmenin, aciz acılarıyla yeniden yüzleştirmeye çalışmanın insafsızlık olduğuna inanıyorum.
Alıntı:
cobanaldatan rumuzlu üyeden alıntı
Kitabın konusu polisiye-dedektiflik falan değil. :) bilim-kurgu/drama. Bu alanda pek fazla başarılı yazarımız yok maalesef. O alana da bi el atıp iyice haddimi aşayım dedim. Sizin söylediğiniz kurgular sıradışı da olsa zaten hali hazırda yaşanabilecek ve yaşanmakta olan şeyler. (bakınız: italya'daki Amanda Knox davası mesela). İnsanları zaten yaşadıkları sıkıcı kurgulara hapsetmenin, aciz acılarıyla yeniden yüzleştirmeye çalışmanın insafsızlık olduğuna inanıyorum.
Dünyayı kurtaran avukat veya oğlu gibi mi :DD