Senet üzerinde alacaklı ve borçlu ismi aynı
Yurt dışında yaşıyorum bir arkadaşım alacağıma karşılık bana 3 senet verdi.
senetler tanımadığım 3 kişiye ait. ben kendisinden bana senet imzalamasını istedim.seneti yazdım imzaladı ancak senetten anlamadığım için borçlu ve alacaklı yere onun ismini yazdım.kimlik numarası ve adresi doğru. arkadaş beni dolandırıp türkiye,ye kaçtı daha önce verdiği senetler sahte çıktı üzerine sahte kimlik numarası yazıp sahte isim kullanmış. çok mağdurum arabamı satmak zorunda kaldım. avukat akrabam var vekalet göndersem tahsil edebilirmi ?
Cevap: Senet üzerinde alacaklı ve borçlu ismi aynı
Avukatınıza yollayın senetleri hem icraya verir hem savcılığa...
bugün avukatımla görüştüm yarın konsolosluktan vekalet hazırlayıp senetlerle beraber türkiye,ye gönderecem..
hukukun üstünlüğüne güveniyorum maddi manevi zora girdim borçlandım itibarım sarsıldı ayrıca bunun için tazminat davası açabilirmiyim ?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınıza yollayın senetleri hem icraya verir hem savcılığa...
engin bey avukatıma yurt dışından vekalet ve senetleri kargoyla yolladım muhtemelen yarın yetişir.
merak ettiğim savcılıça suç duyurusunda bulununacak bu şahıs ne zaman tutuklanır ?
Soruşturma ve yargılama süreci biraz uzun kesin bir şey söylemek imkansız.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Soruşturma ve yargılama süreci biraz uzun kesin bir şey söylemek imkansız.
cevabınız için teşekkürler. umarım yakın bir zamanda paramı kurtarırım.
az önce avukatımla görüştüm.savcılığa şikayeti yapalı 10 gün oluyor beni arayan olmadı dedi. 1 hafta daha bekleyelim polisler aramaya başlar dedi. bu konuda biraz sabırsızım çünkü kktc yasaları türkiyeden biraz daha hızlı işliyor kıbrısta olsa aynı gün tutuklanırdı bu şahıs.