Lisanstan mezun olanın tecil hakkı var mı?
merhabalar
ben eylül ayında lisans mezunu oldum.
lisans mezunu olanların 2 yıl tecil hakkı varmış.
29 yaşında olup daha 30 girmemişler e bu tecil hakkından yararlanabiliyor mu?
30 yaşına girmesine 10 gün kalan birisi lisans mezunların yararlandığı 2 yıllık tecil hakkında yararlanamıyor mu?
Cevap: Lisanstan mezun olanın tecil hakkı var mı ?
Lisans mezunu olarak 2 yıl tecil ettirme şansınız var. 29 yaşı geçmiş olsanız da tecil ettirebiliyorsunuz. Askerlik şubesinden telefonla ya da email ile tam bilgi alabilirsiniz. Çekinmeyin aramak için.
bondx cevap için teşekkür ederim...
lisans tecilinden yararlanmak için 30'undan hiç bir şekilde gün almamış olmak gerekiyormuş.
Bu doğru mu?
Mezun olduysanız 32 ya da 33 yaşına kadar erteletebiliyorsunuz. 29 yaş sınırı ön lisansa kadar var ancak lisans mezunlarına yanlış hatırlamıyorsam 33 yaşına kadar tecil hakkı var. Siz bir an önce şubenize telefon açıp bilgi alınız. Lisans mezunlarına iki yıl erteletme var.
askerlik şubesinden telefonla bilgi alabilirsin. diğer bilgimse devlet memuru olursan stajerliğin kalkıncaya kadar da erteliyorlar diye biliyorum.
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen...
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen...