Alt Komşumuzun Sürekli Rahatsız Etmesi
Merhaba, yeni taşındığımız evde alt komşu ile problemler yaşıyoruz. Hiç ses yapmadığımız halde sürekli ses yaptığımızı iddia ediyor, klimamıza ve camlarımıza alt kattan sopayla vuruyor. Evde yaşamayı bize eziyet haline getiriyor. Apartmana girişimizi çıkışımızı gözlüyor. Polise başvurduğumuzda sadece birbirimizden hakaret/tehdit gibi konularda şikayetçi olduğumuz yazılıyor. Savcılığa başvurduğumuzda "ne yapalım, koruma mı istiyorsunuz?" ya da "her sorun olduğunda polisi arayın, bu onların görevi, biz bir şey yapamayız" gibi dönüş yapılıyor.
Ses yapmadığımızdan emin olduğumuz için kadının garipten sesler duyduğunu düşünüyoruz. Zaten soparla camlara saldırması, gecenin 2sinde sebepsiz yere bize hakaretler yağdırmasının başka bir sebebi olamayacağını düşünüyoruz. Bir avukattan profesyonel yardım alıp, alt komşumuzun akıl sağlığı yerinde olmadığı ve hayatı bize eziyet ettiği gerekçesiyle evden çıkarılması (oturduğu ev kendisine ait) için başvuruda bulunacağız.
Bu konuda dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir?
Hangi kanunları gözden geçirmeliyiz?
Akıl sağlığının yerinde olmadığını nasıl raporlatabiliriz?
Avukatın danışmanlık ücreti, davayı alması gibi ücretler ne kadara mal olur?
Davamızda haklı çıkarsak ödediğimiz ücretleri geri alabilir miyiz?
Teşekkür ederim.
Cevap: Alt Komşumuzun Sürekli Rahatsız Etmesi
Allah bana böyle komşular vermiyor ki!!! Kapısının önüne mayın döşerdim valla:))) Hemen bir avukata danışıp sorduğunuz sorulara cevap alabilirsiniz.
Alıntı:
bestseller rumuzlu üyeden alıntı
Allah bana böyle komşular vermiyor ki!!! Kapısının önüne mayın döşerdim valla:))) Hemen bir avukata danışıp sorduğunuz sorulara cevap alabilirsiniz.
bestseller olayı yıpranmadan, mümkün olduğu kadar temiz bir şekilde çözmek istiyoruz. :ok Tabiki profesyonel yardım alacağız, bu sorularımın sebebi bizim için ön bilgi olması, almamız gereken önlemler ve işleyecek süreçte zaman kaybetmemek adına fikir sahibi olmak.
meraklıüye, ifade tutanaklarından gördüğümüz kadarıyla 1944 doğumlu.
Öncelikle geçmiş olsun.
Siz polise tehdit hakaret gibi suçlardan ötürü gidip şikayette bulundunuz mu ? Polise başvurduğunuzda karşınıza çıkan bu durum nerden kaynaklanıyor ? Orayı çözemedim.
Gözden geçirmeniz gereken kanunlar Türk Medeni Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu olabilir, eklemek isteyen arkdaşlar da lütfen eklesinler.
Size tavsiyem komşunuzla polis nezaretinde konuşun, aba altından sopanızı gösterin. Unutmayın ki mülkiyet hakkı esastır, sizin durumunuzda evden çıkarılma durumu ise istisna.O yüzden öyle kolay olmayacak, uzunca bir süre uğraşmak durumunda kalacaksınız. Belki polis eşliğinde etkileyici bir konuşma ile aklı biraz başına gelebilir.
Avukatlık danışma ücretleri 200 TL civarında. Dava açılması halinde ise bir sıfır eklenebilir.
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun.
Siz polise tehdit hakaret gibi suçlardan ötürü gidip şikayette bulundunuz mu ? Polise başvurduğunuzda karşınıza çıkan bu durum nerden kaynaklanıyor ? Orayı çözemedim.
Gözden geçirmeniz gereken kanunlar Türk Medeni Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu olabilir, eklemek isteyen arkdaşlar da lütfen eklesinler.
Size tavsiyem komşunuzla polis nezaretinde konuşun, aba altından sopanızı gösterin. Unutmayın ki mülkiyet hakkı esastır, sizin durumunuzda evden çıkarılma durumu ise istisna.O yüzden öyle kolay olmayacak, uzunca bir süre uğraşmak durumunda kalacaksınız. Belki polis eşliğinde etkileyici bir konuşma ile aklı biraz başına gelebilir.
Avukatlık danışma ücretleri 200 TL civarında. Dava açılması halinde ise bir sıfır eklenebilir.
Polis çağırıyoruz, ifadelerimiz alınıyor, karşılıklı birbirimizden şikayetçi oluyoruz ve konu kapanıyor. 1-2 geceyi karakolda ifade vermekle geçirmesini sağladık, polisler de sağolsun oldukça yavaş davrandı (4 kişinin ifade vermesi 5 saat sürdü mesela). Sanırım polisin mantığı da; bizi alet etmeyin, aranızda çözün gibi bir şey. Onun için kalıcı bir çözüm arıyoruz.
Durum anlaşıldı. Size şu videoyu izlemenizi tavsiye ediyorum. http://www.uzmantv.com/taciz-eden-ko...artilabilir-mi
Uygulaması çok zor bir madde...
Ancak çok özel durumlarda uygulanabilir...vatandaşların aralarındaki sorunlarda uygulanabileceğini sanmıyorum...
çete ,organize suç falan olursa belki devlet el koyabilir...
örnek davalar var mı?