Dükkan Kontratını mülk sahibi uzatmıyor
İyi günler efendim
İnternet kafe işletiyorum ve 1 senedir bu işin içindeyim. Dükkanın kira kontratı 1 senelik ve 3 ayım kaldı. Sokak arası 72 metrekare yere 850 tl veriyorum ve gerçekten yüksek bir meblağ. O benim sorunum tabii ki. Geçen gün birisi geldi ve bana devret dedi. benim de işime geliyordu devretmek. Ev sahibine gittim ve güzellikle söyledim, "abicim müşterim var burayı almak istiyor temiz bir insan, kontrat işini halledermiyiz" diye sordum. Oda yok kardeşim 3 ay daha otur sonrada kontratın bittiğinde çıkar gidersin dedi.
11 senelik internet kafeyi kapatmak bu kadar kolaymı? ben 19.000 tl para vermişim, derlemişim toplamaışım. paranın yarısı hava parası zaten. Beni nasıl dışarı çıkartabilir? Hiç mi hakkımız yok?
Parayı elden veriyorum ve 2 senelik kontrat elimde. Bu ev sahibi zaten vergi kaçırmış pozisyonda.
Sorum 1: Kontratım bittiği zaman uzatmak istesem tek taraflı beni çıkartabilirmi?
Sorum 2: Elimde kanıtla 2 senedir vergiden kaçıyor, bu adam nasıl bir ceza yer?
Cevap: Dükkan Kontratını mülk sahibi uzatmıyor
yokmu abilerim ablalarım cevap verecek birisi? gerçekten çok zor durumdayım. ön bilgiyi aldıktan sonra yargı yoluna başvuracağım. Diken üstündeyim.
Kontrat süresi bitmeden belli bir süre önce ihtarname çekmesi gerekiyor bildiğim kadarı ile...
yoksa süre uzar...
Kontratı feshetmeyip neden devretmek istiyorsunuz...?
Devretmek istediğinize göre işi bırakacaksınız zaten...
işi bırakacak ama para alarak bırakacak.
cevaplarınız için çok teşekkürler öncelikle. Beni tehdit ediyor yani 3 ay sonra çıkartırım seni diye. ben en kötü ihtimal kalırım kafemde çalışırım. ama satmam benim için daha karlı. Ben en kötü ihtimal devam edeceğim değilmi? bana ihtar çekerse çıkmam mı gerekiyor yani??. Çıkmamak için ne yapabilirim? sonuçta buraya dünyanın parasını vermişim. Kiracı haklarına göre çıkartamaması lazım değilmi?. şimdiden herkese teşekkürler.