İş akdim fesh edildi. Haklarımı alamadım
:'(
Selamlar;
15/09/2011 tarihinde iş akdim fesh edildi. Şahsıma hakaretler edildi. Paramı almadan gitmem ne demek diye bana hesap soruldu. Ben de vermiyecekseniz ben gidiyorum dedim. Haklarımın ödeneceği söylendi ve maaş bordroları-kıdem ve ihbar tazminatı ibranemeler imzalatıldı. Yalnız ödeme yapılmadı. İlgili kişi aniden şirketi terketti. Şirket müdürüne ve avukatına ben de hakkımı arayacağımı ve çalışma bakanlığına gidiyorum şimdi dediğim zaman ayın 30 na kadar bekle ödeme yapılacak yada çek-senet vereceğiz dediler.
Kazanılmış haklarımın arasında Kıdem-İhbar tazminatım, Senelik izin Ücretim, Ödenmeyen Asgari Geçim İndirimlerim ve 1,5 aylık maaşım var.
Bu durumda ben hakkımı nasıl savunabilirim. Çalıştığım işyerinde 30 kişi çalışıyor. Bu durumda ödemelerin bankadan yapılması zorunlu değil mi? Şimdiye kadar hiç bir maaş ödemem banka kanalıyla yapılmadı. Alacağını aldın imzanı attın derlerse hakkımı banka kayıtlarını delil göstererek savunabilirmiyim?
İhtarname gönderme ve kanuni mercilere başvurmamda belirli bir zaman aşımı var mı? :'(
Cevap: İş akdim fesh edildi. Haklarımı alamadım
arkadaşım ne yapmaya çalıştığını tam olarak anlayamadım. Senin de benim gibi soruma verilecek cevapları sabırsızllıkla beklediğini düşünüyorum.
Biran önce lehinize delil teşkil edecek şekilde bir ihtarname göndermelisiniz. Durumunuz hukuki açıdan oldukça zor.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Biran önce lehinize delil teşkil edecek şekilde bir ihtarname göndermelisiniz. Durumunuz hukuki açıdan oldukça zor.
-
Teşekkür ederim. Peki 2-3 tanığım olduğu halde yine hukuk önünde işim zor mu? Aynı işverenin benden önce başka işçisiyle mahkemelik olmuş olması 1-2 ay önce benim leyime katkı sağlar mı?