Açılan davada yanlış kişi sanık gösterilmiş
Geçen yıl cep telefonum çalınmıştı yanımdaki bir arkadaşım numaramı aradığında hırsızla 7-8 saat kadar konuşdular... ben de hırsızın kullanmış olduğu kelimeler yüzünden savcılığa suç duyurusunda bulundum ancak numaram 4 yıldan beri görüşemediğim başka bir arkadaşım adına kayıtlıydı daha sonra ben onu operatörden kendi adımla değiştirmiştim...
Dün UYAP'tan aldığım smsle duruşma günü verildiğini öğrendim... Araştırdığımda şok oldum 2 kişi sanık olarak gösterilmiş bunlardan biri bana zamanınında iyilik yaparak kendi adı altında hat alan arkadaşım! Arkadaşıma 4 yıldan beri ulaşamıyorum başka şehirlerde yaşıyoruz dolayısıyla onun yapması mümkün değil!!! Zarar görmesini istemiyorum!!! Bu durumu düzeltecek bi şansım var mı bilmiyorum :( Acaba tutuklu yargılanır mı? Davayı soruşturan savcıyla görüşmem fayda eder mi bilmiyorum... yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Cevap: Açılan davada yanlış kişi sanık gösterilmiş
eğer bir yanlışlık varsa zaten hakimin talebiyle savcı iddianameyi değiştirir, davada atfedilen suç ne olarak gösterilmiş hakaret mi?
hayır Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi
ifadenizin yanlış anlaşılması sebebiyle bir yanlışlık olabilir adliyeye giderek savcıyla konuşursanız durum düzelir sizden ifadenizi daha açık bir şekilde tekrar yazmanızı isteyebilir, bu suç için tutuklu yargılama olacağını zannetmiyorum
geçmiş olsun
sağolun ilginize çok teşekkür ederim...
ancak duruşma gününün verilmesi savcılığa tekrar ifade vermeme engel olmaz mı? Yani duruşmaya katılacak sanıklar hakkında dava görülmeden bi karar alınabilir mi?
pazartesi ilk işim adliyeye gitmek olacak arkadaşımın haksız kovuşturmaya uğrayacağını bilseydim hiç uğraşmazdım... Özellikle ifademde şüpheliyi tarif etmştm ettiğim tariflerle arkadaşımın uzaktan yakından bi ilgisi yoktu :(