Araştırma Görevlisiyim, istifa edeceğim ama izinlerimin hepsini kullandırmıyor dekan, yardım ve yorumlara ihtiyacım var
Merhaba, bir üniversitede 6 yıldır araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve yeniden okula gitmek üzere bu sene istifa etmeyi düşünüyorum. Kullanmadığım geçen seneden 1 gün ve bu seneden 20 gün olmak üzere 21 gün yıllık iznim var ve ayrıca 2 gün de yol iznim var (aslında geçen seneye ait de yol iznim vardı ama yalnızca 10 gün izin aldığım için +2 gün olarak yol iznimi kullandırmadı bana, daha doğrusu 20 gün altında artık yol izni kullandırmamaya başladı).
Yeni okulum Ekim ortasında açılacak ve ben de Ekim ortasından itibaren yıllık iznimi almak istedim, sonra bayram tatili giriyor araya ve 3 gün daha çalışılarak Kasım 15 e ulaşılıyor. Sizin de bildiğiniz gibi devlette önce parasını alıp sonra çalıştığımız için ve ben de Ekim maaşına ihtiyaç duyduğumdan onu da almak istediğim için Kasım 15'te ayrılacak şekilde istifa etmek istiyorum.
Ancak bölüm başkanının izin dilekçeme imza atmasına rağmen dekan atmadı. Öncelikle dönem içinde izin vermediğini söyledi, ben de bunun farklı bir durum olduğunu ve istifa ettiğimi söyledim. Yol iznini zaten ayrılıyor olduğum için vermeyeceğini söyledi ki sonuçta onun da hak ettiğim bir izin olduğunu düşünüyorum. Hadi geçtim yol iznini, o hemen izne çıkıp Ekim 15'e kadar ne kadar ediyorsa 10 gün filan yaklaşık ve sonra da istifa etmemi söyledi, kalan izinlerimi de yakarak elbette..
6 sene emek vermiş biri olarak ve de bir maaşın benim için özellikle bundan sonraki süreçte çok önemli olduğunu da bilerek hakkımın yenmesine müsade etmek istemiyorum. Ama elimden ne gelir bunu da bilmiyorum.
Yardımlarınıza, önerilerinize acil olarak ihtiyacım var.
Teşekkür ederim.
Cevap: Araştırma Görevlisiyim, istifa edeceğim ama izinlerimin hepsini kullandırmıyor dekan, yardım ve yorumlara ihtiyacım var
Çalışmıyacağınız ayın maaşını almak istemenizi(önce maaşı alıp istifa etmek) sanırım dekan pek etik bulmamış.İmza yetkisi dekan'da olduğuna göre o fikir değiştirmedikçe bir şey elde etmeniz mümkün değil.Kaldıki siz istifa sürecindeki izin ve istifa tarihlerini kafanızda oluşturduğunuz plana göre işletmek istiyorsunuz ki dekanın buna uymak gibi bir zorunluluğu yok.Hukuken bir şey elde edilemez ancak ihtimal dekanla konuşur razı ederseniz sonuç alabilirsinzi diye düşünüyorum.Kolay gelsin.