Anlaşmalı boşanma ve eşimin ev talebi
Merhaba, şu anda eşim anlaşmalı boşanmaya ikna oldu ancak daha önce birlikte yaşadığımız evi üzerine tapu etmemi ve 5 milyar para istiyor ben bunları kabul ettim. Daha öncede eve şerh koydurmuştu zaten. şimdi gidip evi üzerime yap parayı da ver sonra boşanma dilekçesini verelim diyor. Şimdi ben evi onun üzerine yaptıktan sonra dilekçe vermezse ne yapmalıyım bilemiyorum yoksa dilekçede falan mı belirtmek gerekir yani avukat tutacak durumum yok nasıl bir yol izlemeliyim dilekçeyi o verecek nelere dikkat etmem gerekir yardımcı olur musunuz teşekkürler.
Cevap: Anlaşmalı boşanma ve eşimin ev talebi
Avukatsız bu işi halletmeye çalışırsanız hata edersiniz.
Evet haklısınız ancak durumum yok kendi çabamla bir şeyler yapabilirim belirttiğiniz gibi hata olur ancak işimde yok şu anda. Ayrıca nette bir protokol örneği buldum sizce bu mudur yani yeterli bir belgemi mahkemeye vermek için bu örnek.
24.04.2010
ANLAŞMA BOŞANMA PROTOKOLÜ
VELAYET : Müşterek çocuk …….. “nın velayeti annesinde kalacaktır.
Baba …….. çocuk için aylık ……. YTL iştirak nafakası ödeyecektir. İleride nafakanın artırılıp eksiltilmesi konusunda taraflar anlaşamazlar ise mahkemenin takdirine bırakılacaktır.
MADDİ
KONULAR
MAL REJİMİ:
1-Müşterek konut: …………………… tapuya kayıtlı müşterek konut içindeki eşyalar ile birlikte ………. bırakılacaktır.
2- Taraflar şahsi eşyalarını ve ziynet eşyalarını almış olup müşterek eşyalar konusunda da anlaşma sağlamışlardır.
3- Taraflar bunların dışında birbirlerin menkul ve gayrimenkul hak talebinde bulunmayacaklardır.
NAFAKA:
Tarafların birbirinden hiçbir nafaka talebi bulunmamaktadır. Bu haklarından tamamıyla ve ileriye dönük olarak da vazgeçmişlerdir.
MADDİ-MANEVİ TAZMİNAT:
Tarafların birbirinden maddi-manevi tazminat talebi bulunmamaktadır.
MAHKEME MASRAFLARI :
1-Taraflar birbirinden avukatlık ücreti talep etmeyeceklerdir.
2-Mahkeme masraflarını davacı üzerinde bırakılacaktır..
Taraflar bir araya gelerek özgür iradeleriyle yukarıda belirtilen hususlarda anlaşmaya varmış olup bu protokol birlikte imza altına alınmıştır.
Taraf Taraf
Protokole taraflar birbirlerinden nafaka talep etmemektedir yazmak daha sonra istemeyeceği anlamına gelmiyor. Boşanma kesinleştikten sonra 1 yıl içinde size nafaka davası açma hakkı olacaktır bu yazılana göre. Aynı şekilde tazminat konusu da aynı. Ayrıca boşanma öncesi evi eşinizin üstüne yapmakda risk. Çünkü eşiniz boşanma öncesi üstüne geçirtip boşanmaktan vazgeçebilir. Evi üzerine geçirip protokole bunu belirtseniz bile eşiniz mahkemede boşanmak istemediğini söylerse anlaşmalı boşanma olmaz.
Tekrar ediyorum avukatsız iş yapmayın. Bir atasözümüz vardır bilirsiniz. Dimyat'a pirinç'e giderken evdeki bulgurdan olmak diye. Sonra keşke sizi dinleseydim, eşim böyle böyle yaptı. Evi üstüne aldı boşanmak istemediğini söyledi mahkemede dersiniz. Sizin yüzünüze de eskiden beri söylediği gibi, seni sürüm sürüm süründürcem der, sinir sistemleriniz daha da bozulur. Size bu denli lafları söyleyen insana nasıl güvenip boşanma öncesi evi üstüne yapacaksınız ki?
Karar sizin. Hayat sizin. Olacaklara katlanacak da sizsiniz.