Arkadaşlar ben sürecimi tamamladım ve kurumdan ayrıldım ancak hapisane borçlanması diye birşey varmış. Biz bunun ne kadar olduğunu nereden öğrenebiliriz? Bu borcu görme imkanımızın olduğu bir devlet dairesi var mı?
Printable View
Arkadaşlar ben sürecimi tamamladım ve kurumdan ayrıldım ancak hapisane borçlanması diye birşey varmış. Biz bunun ne kadar olduğunu nereden öğrenebiliriz? Bu borcu görme imkanımızın olduğu bir devlet dairesi var mı?
Hapishane borçlanması 6111 sayılı kanunla getirilen istisnai bir düzenlemedir. 12 Eylül döneminde gözaltına alınan veya tutuklananlardan beraet edenler yararlanabilir.
Bunun onunla alakası yok. Hapis yatanlar orada yedikleri yemek paralarını ve diğer masrafları daha sonra devlete geri ödüyor. Günlük 2-3 liralık bir para bu. Kısa hapis cezalarında (bizimkiler gibi) ya çıkışta ödüyorsun ya da bu borç evine fatura gibi geliyor. Ama bana bu borç halaa gelmiş değil. Şimdi bu borcun katlanmasından faizinden korkuyorum. Bakalım artık tek ve son çare yattığım açık cezaevine tekrar gidicem bunun için. Oradakiler kesin bilirler artık.