İnternette sahte e-posta ile hakaret
Merhaba,
Beni internette 3 kişiye sahte e-posta hesabından mail atarak küfür ettim. Ama bu küfürleri aleni bir şekilde yapmadım. Sadece kendileri bunları okudu. Bunlar beni bulmuşlar ve suç duyurusunda bulunmuşlar. Bu şartlar altında ceza alır mıyım? Şantaj ya da tehdit yok. Dine-aileye küfür de yok. Sadece kendilerine küfür ettim. Daha önce hiç sabıka kaydım olmadı. Konu hakkında yardımınızı rica ederim.
Cevap: İnternette sahte e-posta ile hakaret
60 kişi okumuş hiç mi fikriniz yok? Lütfen profosyonel biri cevap yazarsa iyi olur.
Merhaba;
Kişiye yaptığınız hakaret , küfür , onur zedeleyeci sözler , ailesine dinine , devletine yaptığınız her hakaret suçtur.
Sayın chapter,
Evet bu suçtur ama mahkemeye cıkarılırsam ceza verilir mi? Ben bu mailleri sahte olan bir e-posta adresinden attım. Sicilim temiz. tehdit-şantaj-iftira yok maillerde.
Bu mailleri hangi bilgisayardan attınız. Kendi bilgisayarınızdan mı attınız? Sizi tespit etmeleri tahmine mi dayanıyor yoksa delile mi dayanıyor? Bunlar çok önemli. Karşı tarafın bu mailleri sizin attığınızı ispatlaması gerekiyor. Bu mailleri sizin attığınızı bilmeleri yeterli olmayacaktır. Herhangi bir delile dayanarak ispatlayabilirse ceza almanız söz konusu olabilir.
evet kendi bilgisayarımdan attım. gecen telefonumdan aradı ve seni yakaladım dedi. ip adresinden bulmuş. savcılıga verdim dedi. ben de simdi konuyu arastırıyorum. Bunlar toplam 3 kişi. yani 3 kişi hakkımda suç duyurusu yapmışlar. bu suç duyurusunun olup olmadığını nasıl öğrenirim?
Savcılık suç duyurusunu kayda değer bulursa kovuşturmaya geçebilir. Bu durumda size savcılıktan celp kağıdı gelir. Sizde savcılığa gider ifadenizi verirsiniz. Savcı belki de, dava bile açmayabilir. Savcı size uzlaşma önerebilir. Davacı taraf ile uzlaşırsanız (mesela özür dileyip, gönüllerini alma vb) dava açılmadan halledilmiş olur.
Sayın Irmak,
cevabınız için çok teşekkürler. Savcılık suç duyurusunu kayda değer bulmayabilir mi? Ben ağır küfürler etmedim. Sadece merak ediyorum. Karşı tarafla uzlaşma şansım yok. Denedim fakat kabul etmedi. Bunu mahkemeye taşıyacağım diyor. Bu şartlar altında da kendimi savunmak zorundayım. Acaba kağıt gelmeden hakkımda suç duyurusu olup olmadıgını gorebilir miyim?
Merhaba belarus;
Şikayetleri savcıya ulaştı ise bu süreçte size tebligat yapılmış olması gerekecektir.belki de savcılık değerlendirmesiyle iş dava açma boyutuna bile gelmeden kovuşturmaya gerek duyulmayabilir.
Hakkımda suç duyurusu var mı diye sorabileceğiniz bir yerde yok.
Sayın Chapter,
Teşekkür ederim. Zahmet oldu size. Eğer ifadeye çağırılırsam ne yapmalıyım sizce?