İstifa dilekçemi ellerinden geldiğince bekleteceklerini söylediler. İstifa edemeyecek miyim? Kanunen hakkım nedir?
657 sayılı devlet memuru olarak bir hastanede hastane eczacısı olarak görev yapmaktayım. 28.09.2011 tarihi itibari ile istifa dilekçemi verdim. Ancak başhekim bana 'sözel olarak' dilekçemi bekleteceğini, hatta ayrılış evrakımı vermemek için validen bile ricada bulunacağını belirtti. Gerekçe olarak da eczacı ihityacının olduğunu söyledi. Bulunduğum hastanede benimle birlikte 3 eczacı görev yapmaktadır. Bir tanesi Hac için görevlendirildi. Diğer eczacı ise eş durumu tayini için başvurmuştu ve tayini çıktı. Ancak ayrılışını yapmadı henüz, şuanda raporlu olduğu için kadrosu çalıştığım hastanede gözüküyor. Ben eczane açmak istediğim için istifa dilekçemi verdim. Başhekim dilekçemi işleme koymayacağını ancak Hacca giden eczacı dönünce işlemi gerçekleştireceğini söylediğine göre, işe gitmeyerek 10 günlük yasal süreyi geçirip, mustafi addedilsem bana getireceği olumsuzluklar nelerdir? Bir de öğrenmek istediğim; işe gitmediğim bu 10 günlük sürenin sonunda memuriyetime son verildiğine dair bir yazı verirler mi? Çünkü bu yazı olmadan eczane açma işlemlerine başlayamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İstifa dilekçemi ellerinden geldiğince bekleteceklerini söylediler. İstifa edemeyecek miyim? Kanunen hakkım nedir?
Dmk m.94te;"Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir.Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.
Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler."denilmektedir.
Dolayısıyla dilekçenizi verdiğinizde andan itibaren bir ay beklemek zorundasınız.Eğer bu bir aylık sürede idare istifanızı kabul ederse bir aylık süreyi beklemeden çekilebilirsiniz.Ancak idare dilekçeyi verme tarihinizden itibaren istafınız konusunda sessiz kalır ve bir aylık süre dolmasına rağmen yerine yeni bir memur gelmez ise ilgili amirine haber vererek çekilebilirsin.
Başka sorun varsa hercai_duman@msn.com adresinden bana ulaşabilirsin. İyi günler.
Cevap: İstifa dilekçemi ellerinden geldiğince bekleteceklerini söylediler. İstifa edemeyecek miyim? Kanunen hakkım nedir?
Benin bir yakınım, benzer durumda emekli sandığına "devlet memurluğundan istifa ediyorum" diye dilekeçe verdi ve kabul edildi. emekli sandığı kuruma, ve maliye bakanlığına bu adam istifa etti diye yazı yazmış.