İstifa ettim.Alamadığım ıspatlı fazla mesailerim için dava açmak istiyorum...
8 ay bir inşaat laboratuvarında inşaat teknikeri olarak çalıştım.İşimiz inşaatların beton dökümü sırasında dökülen betondan numune alarak gerekli deneylerini yapmaktı.
İşyerinden istifa ettim, istifa dilekçemde şahsi sebeblerimden dolayı istifa ettiğimi yazdım. İşyerinden alacaklarımı aldığıma dair bir kağıt imzalatmak istediler ama imzalamadım.
Çalıştığım süre boyunda sabah 8'de işbaşı yaptım ancak çoğunlukla akşam 8-9'a kadar çalıştım daha geç saattler bile oldu.Aldığım numunelerin tutanaklarına numune alma saati yazmak mecbur olduğu için bunların ıspatı çok kolay.Ayrıca ayda 2 kez pazar günü çalıştım.Maaş bordrom asgari ücret olarak gösteriliyordu ancak maaşım 1000 lira idi asgari ücreti bankaya yatırıp farkını elden hiçbir kağıt imzalatmadan ödüyordu...
Ben geçmişteki tüm mesailerim için dava açmak istiyorum kazanma olasılığım nedir.
İzmirde oturuyorum İzmir'den bu davayı üstlenmek isteyen avukatlarla görüşmek isterim.
Cevap: İstifa ettim.Alamadığım ıspatlı fazla mesailerim için dava açmak istiyorum...
Birde ek olarak 26.09.2011 tarihinde istifa dilekçemi verdim.Patronum 4 haftalık ihbar süremi kullanmama gerek olmadığını söyledi bende çıkıp evime geldim.Banden ihbar tazminatı talep edebilirmi...
Cevap: İstifa ettim.Alamadığım ıspatlı fazla mesailerim için dava açmak istiyorum...
Alıntı:
aliumitb86 rumuzlu üyeden alıntı
.
Ben geçmişteki tüm mesailerim için dava açmak istiyorum kazanma olasılığım nedir.
%50, ya kazanırsınız ya kaybedersiniz.
Alıntı:
aliumitb86 rumuzlu üyeden alıntı
İzmirde oturuyorum İzmir'den bu davayı üstlenmek isteyen avukatlarla görüşmek isterim.
İzmir barosundan yardım alabilirsiniz
Bir den fazla husus var hepsini tek tek irdelemen gerek patronun sözlü beyanı mahkemece dikkate alınmaz, yargı yazılı işler ağızdan çıkanların kanıtlanması gerekir o da ispat aşamasında çok zor olduğundan elinizde ki yazılı belgelerle yola çıkmanız gerek her talebinizi yazılı olarak ispatla yükümlüsünüz bildiğim kadarıyla iş davalarında tanıklarda dinlenebiliyor ama 1. dereceden delil işverene ait sizi haklı çıkartacak yazılı belgelerdir.. istifa ettiğin için kıdem tazminatın yanıyor..Ancak istifa ederken iş kanununun 25/1 ve 25/3 ve 25/4 maddelerini gerekçe gösterdiysen durum değişir... senden ihbar tazminatı isteyebilir mi onu iş kanununa bakıp anlayabilirsin.. devlette ki maaş kaydın ne ise maaşında odur elden verilen paralar kayıt dışıdır ve kanunsuzdur, mahkemelerce dikkate alınmaz ayrıca o şekilde maaş ödendiğinde vergi kaçırılmış oluyor ki o da işin başka boyutu...