Avukat aldığı ödeme karşılığında belge vermedi
Bir icra takibi sonrası ana borç harici avukata 100 tl ödeme yaptım ancak tarafıma herhangi bir makbuz vermedi, bu da yetmezmiş gibi benden sürekli 100 200 tl gibi ücretler istiyor. Ben avukatın bu tavrından ve aldığı karşılığında bana belge vermemesinden rahatsızım, bu konuda kanuni bir hakkım varmıdır? Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Cevap: Avukat aldığı ödeme karşılığında belge vermedi.
ortada bir borç varken bile alacaklının size makbuz verme mecburiyeti vardır eğer size böyle bir belge vermezse alacaklı temerrüde düşmüş olur, ayrıca bu ödemeyi neyin karşılığı olarak yapıyorsunuz?
İlginiz için teşekkür ederim, bu istediği paraları benden avukatlık ücreti olrak istiyor, ancak verdiğim paralara bir belge vermiyor bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
avukatlık ücretinin dışında başka bir ödeme yapmayın veya bu yaptığınız ödemelerin asıl borçtan düşüldüğünü içeren bir makbuz isteyin eğer avukatınız bu duruma yanaşmazsa borcunuzun ödeme tarihi geldiği zaman mahkemeye başvurarak borcun tevdi edilmesini isteyebilirsiniz, bu durumda mahkeme alacaklı adına bir banka hesabı açar ve sizde borcunuzu oraya ödeyerek dekontunuzu alırsınız. mahkeme masrafları ve banka giderleri alıcıya ait olur.
Avukat ücreti böyle 100-200 Lira ödenmez ne kadarsa ücreti toptan verip belgenizi alıp kurtulun bundan sonra istedikçe Allah versin diyebilirsiniz en azından.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim, en son dün beni arayıp tehditkar konuşmalarda bulundu telefonda kendisine bu hafta 1500 tl ödeme yapmazsam icra takibine geleceğini ve vermiş olduğum diğer avukatlık ücretlerinin hükümsüz olacağını söyledi. Ben bu yaklaşımından dolayyı meslektaşınızı şikayet edebileceğim bir mevki yokmudur? Yada bu davranış karşısında hukuki bir hakkım bulunuyormu?
Söz uçar ,yazı kalır.....
İspat Hukukunda Temel kural şudur.Ödeme yaptığını borçlu kişi ,karşı taraf alacaklıdan sadır olmuş,imzalı belgeyle ispatlamalı.Yoksa ,ben ödedim demek ,tanık vesair göstermek usul hukukunda kabul görmez.Meğerki; Delil başlangıcı söz konusu olsun.Örneğin ,mail, imzasız olsa da ,karşı tarafın yolladığı ödendiğine ilişkin döküman ,yada hesaba yatırıldığına dair makbuz gibi.