Babanın oğluna yada taorununa bağış yada satışı
Merhabalar
size biraz çetrefilli bi konu aktarıcam yardımcı olursanız sevinirim vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.
Biz üç kız kardeşiz,annem 1 yıl kadar önce vefat etti annemin tek erkek kardeşi var dedem kendi adına kayıtlı 3 katı müstakil evini dayımın üzerine (şatış yada hibe yaptı kesin bilmiyorum ama devir olduğu kesin), şu an dedem 86 yaşında ve akıl sağlığı yerinde ayrıca dedemim üzerine olan 800 metre kare olan arsayıda dedem torunun üzerine(ablamın) hibe yolu ile devretti.sorum şu; şu an tapu iptal davası açabilirmiyiz muaza doğurduğu için,yoksa dedem öldükten sonrada muaza yada tapu iptal davesı açabilirmiyiz.??
cevabınız için şimdiden tşk.
Cevap: Babanın oğluna yada taorununa bağış yada satışı
aynı olay benim başımda mahkemem 2 yıldır devam edıyor tapu ıptal davası açılmış bana 1.si size haklı kılacak en büyük ve önemli delil tabıkı haklı ısenız karşı tarafı ayıktırmadan dava açacaksanız davada karşı taraf dedenızden malı para ıle aldığını ispatlıyacak yani bir bedel olacak resmi makbuz yada dedenize paranın alan şahıstarafından banka üzerinden ödeme yapıldığına dair bir evrak varsa davanız boşa gider siz öncelikle bu satışın resmi olarak para aracılığıyla yapılıp yapılmadığını öğrenin 2 ,si dedeniz hayatta ve bildiğim kadarıyla dava açsanız dahi haklı yönünüz var 3 kardeş bir olursanız babnızın mal kaçırmadan dolayı mahkemeye verebilirsiniz yani sizin için bir yol var tabi benim bildiklerim bu kadar hukukçu abilerimiz abllarımız daha iyi bilir elimden gelen bilgi budur bildiklerim bu kadar
Cevap için tşk.satışın para ile olmadığını öğrendim torununa verdiği yer bağış am dedemin oğluna(dayıma) verdiği yerde %99 ihtimalle bedel karşılığı değildir,dedem öldükten sonramı açayım davayı yoksa şimdimi açayım zaman aşımı varmı bu tür davalarda???ayrıca torununa devrettiği(yani ablam) yer içinde dava açabilirmiyin cevap için şimdiden tşk.
cevap için tşk.dedem hayatta 89 yaşında aklı yerinde ama bence tam değil yoluna zor gidiyor..olayın özü şu annem vefat etti 1 tane dayım var dedem dayıma 3 katlı müstakil evini bedelsiz olarak bağışladı..ben en azaından öyle biliyorum yani ortada banka dekontu falanda yok..bu kesin ayrısa dedem ablama [800]metrekare yer bağışladı 2 yıl önce bizede oturduğu evi vereceğini söyledi 800 metrekare öyle anlaşmıştık (diğer ablam ve ben) bu bağış yapılan yada devredilen yerler için tapu iptal davası açabilirmiyiz (dedem hayatta)öldükten sonramı açalım,zaman aşımı söz konusumu bu tür davalarda..sn hukukçu arkadaşlardan acil cevap bekliyorum iyi çalışmalar..