Apartman altında kendime ait olan bir dükkan da işletme sahibiyim. Apartman sakinlerinin dükkanın önüne koymuş olduğu ağaçlardan dolayı dükkan dışarıdan görünmez bir hal aldı. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Printable View
Apartman altında kendime ait olan bir dükkan da işletme sahibiyim. Apartman sakinlerinin dükkanın önüne koymuş olduğu ağaçlardan dolayı dükkan dışarıdan görünmez bir hal aldı. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Dikmiş olduğu mu yoksa koymuş olduğu mu? Dev saksılar içersinde dükkanın önüne koymuşlarsa kenarlara doğru dikeylemesine ittiriverin kenara ve neden böyle yaptınız derlerse güleryüzle böyle daha iyi oldu deyin. Baktınız olmadı, önce bir apartman yöneticisiyle münasip bir dille konuşun, bu konudaki rahatsızlığınızı belirtin. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler. Baktınız bu da işe yaramıyor, işin kanuni yönüne bakarsınız.
teşekkürler fikirler için... peki bu durumlar için yasal haklar yada işlemler nelerdir... bu konuda da aydınlatırsanız çok sevinirim...
Kaldırımı ya da yolu işgal ettikleri gerekçesi ile belediyeye şikayet edebilirsiniz ancak ikna ederek çözmek daha güzel değil mi?
O ağaçları oraya koyanlar, sizin işinizi engellemek maksadı ile yapmıyorlardır eminim ve size zarar verdiğini de düşünmemeişlerdir. Tam tersine sizin dükkanınızı güzelleştirdiğini düşünüyordur. Onlara bu ağaçların sizin ticaretinize zarar verdiğini söylemeniz en iyi yol bence.
Şöyle anlatayım ağaçlar site sınırları içerisinde... yönetim ile dediğiniz şekilde anlaşarak konuşmayı denedim lakin bir sonuç alamadım... Dükkanın etrafı zaten site duvarları ile çevrili olduğundan bir de bunun üstüne ağaçlar ile tamamen görünmez bir durum oluştu... Konusarak anlaşma olmadığından bu konuda yasal durumlara başvurmayı düşünüyorum ve haklarımı merak ediyorum...