Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hakkında
Kolay gelsin öncelikle,
Ben bu kurumda vhki olarak morg ihtisas dairesinde görev yapıyorum. Kalem ve sekreterlik işlerini görüyorum. İşimin gereği tutanak hazırlıyoruz lakin yeni bir düzenleme ile bu tutanakları otopsi yapılan salonun içinde yazmam gerektiği amirim tarafından bana iletildi. Bu durumda ben oraya girip bu işi yapamayacağımı belirttim ama beni otopsi salonunun içinde çalışmaya zorluyorlar elimden bişey gelmiyor.:'( Bu durumda ne yapabilirim? Dava açma hakkım var mıdır? Bana dayattıkları bu durumun yasal bir desteği var mı?:alala
Bu durumu Tetkik Hakime iletsem bir faydası olur mu?
Ayrıca Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği'ni biraz inceledim ama memurun görev ve sorumlulukları hakkında bir ibare göremedim. Bu konu hakkında otopsi salonuna kimler girebilir? (Zira bayılıp yanıma gelen çok hakim ve savcı adayı gördüm:( ) Memurun otopsi salonuna girip çalışması uygun mudur? Amirimizin her dediğini yapmakla mı mükellefiz?
Detaylı bir bilgi alabileceğim kaynağa beni yönledirirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hakkında
Bu tutanak ne konuda? Siz tutanağı hazırlıyor musunuz yoksa sadece daktilo mu ediyorsunuz?
Cevap: Adli Tıp Kurumu Kanunu Uygulama Yönetmeliği Hakkında
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu tutanak ne konuda? Siz tutanağı hazırlıyor musunuz yoksa sadece daktilo mu ediyorsunuz?
Sadece daktilo edip uyap ortamına aktarıyorum. Otopsi tutanakları ile koli(ahşa) açma-kapama tutanakları.