1986 dogumluyum yetim maaşım kesildi ?
Merhabalar ;
7 ocak 1986 dogumluyum. aktif olarak 4 yıllık üniversite okuyorum. Babamdan da yetim maaşı alıyordum ta ki geçen eylül ayına kadar. SSK maasımı kesitiğinde itiraz ettim ve yasımın doldugunu söylediler. 26 dan gun aldıgımı soylediler. benim bildigim yasalarda "gün alma" adı altında bir madde yok. bununla ilgili ssk ya itiraz dilekçesi yazdıgım halde hiç bir dönüş alamadım. Şimdi yetim maaşım tekrar ödenmeli mi yoksa gercek hakkımı doldurdum mu ?
Cevap: 1986 dogumluyum yetim maaşım kesildi ?
25 yaşını doldurmak = 26'dan gün almak
olduğuna göre; yasalarda 25 yaşını doldurmak diye bir "madde" olabilir mi?
bakın şu şekilde özetleyebilirim. ben sigortaya neden kesildiğine dair basvuru yaptıgımda bana 26 dan gün almıssınız kesilir diye bir cevap aldım. madde den kastım şu ki ; sgk da araştırdıgım kadarıyla söylüyorum 26 dan gün alınca yetim maaşı kesilir diye bir yasa yok. 25 yaşını doldurdugu zaman kesilir adı altında bir yasa var. yani; 2012 de 25. yaşımı doldurup 26. yaşıma başlamış olmuyor muyum ? konu ile ile ilgili aydınlatırsanız çok sevinirim... Teşekkürlerimle...
1986'da doğduysanız 1987'de 1, 1988'de 2, 1989'da 3, 1990'da 4, 1991'de 5, 2001'de 15, 2011'de 25 yaşını doldurursunuz.
Yani 2011 yılındaki doğum gününüzde 25 yaşını DOLDURMUŞ olursunuz. Diğer bir deyişle 26'dan gün almış olursunuz.
Alıntı:
sgk da araştırdıgım kadarıyla söylüyorum 26 dan gün alınca yetim maaşı kesilir diye bir yasa yok. 25 yaşını doldurdugu zaman kesilir adı altında bir yasa var
Bu ikisi tamamen aynı şey. Senin bana 10 lira borcun var / benim senden 10 lira alacağım var gibi. Söyleniş farklı, anlam aynı.