Yeni doğan çocuğun sgk kaydı
Merhaba.
Devamlı yeni başlıklar açıyorum ama birbiriyle bağlantısız (aslında bağlantı var boşanma davası ama henüz açılmamış bir dava ve eşim sağolsun sorun üzerine sorun çıkarıyor)farklı konuları da aynı başlıkta sormak istemiyorum.
Söylemiştim eşim çocukları görmemi istemiyor. Ben istedikten sonra bunu engelleyecek gücü yok ama bir-iki gün sakinleşmesi için bekledim, kapıya dayanmadım. Sonunda dava açmaya karar verdi. Kayınpederim, kayınvalidem, ve kayınbiraderim yani bütün ailesi durumun farkında ve ben o eve gittiğimde sorun çıkaracak kendisinden başka kimse yok.
Son tartışmada bana yeni doğan çocuğumuzun kimliğini göndermeyeceğini, çocukları göstermeyeceğini vs söyledi.Bunları söylediğinde ben çalıştığım ile gitmek üzere yola çıkmıştım. O da doğum evrakını kimliği vs fakslayacaktı. O gün kü tartışma konusu farklıydı ama arada 'yok sana kimlik' diye bir laf sıkıştırdı.Ben de huyunu bildiğimden yoldan geri döndüm. Sakinleşmesi için beklemeye karar verdim. Yeni doğan çocuğumuzun sgk kaydı için kimliğine ihtiyacım var. Bugün arayarak göndermesini söyledim. Göndermeyeceğini söylüyor. Bu şekilde gayet güzel idare ediyormuş İhtiyaç yokmuş.
Ben yarın aile mahkemesine başvurarak çocuklarımı görebilmek için tedbir talebinde bulunacağım. Aynı dilekçe üzerinde çocuğumun sgk işlemlerini yaptırmamı engellediğini belirterek mahkeme üzerinden kimliği ve diğer belgeleri talep edebilir miyim?
Bu karar çıkana kadar çocuklarımı görmek için bir teşebbüste bulunmayacağım. Çünkü sorun çıkaracağını biliyorum, ama bu forumda okuduklarım biraz ürküttü. Diyorum ya öyle küfürler işittim ki artık yenilerini kaldıracak halim yok. Ve maalesef onları mahkemede ispatlayamam. Ve okuduklarımdan sonra mahkemede ispatlayamayacağım şeylerin bana faydası olmayacağına inandım. Daha önce de sakıncalı birşey yapmadım ama bundan sonra her adımı özellikle dikkat ederek hukuka uygun yolla atmak istiyorum.
Çocuklarımı görmek için tedbir kararı isteyeceğim dilekçemde, yeni doğan çocuğumun SGK kaydı için gereken kimliği de isteyebilir miyim. Ya da bunun için aile mahkemesine ayrı bir dava mı açmalıyım.
Cevap: Yeni doğan çocuğun sgk kaydı
Maceraya gerek yok. gerilmeyede. Nüfus müdürlüğüne gidin, vukuatlı nüfus kaydı isteyin. İşte size kimlik.