Ruhsal rahatsızlıklar ve askerlik muayene süreci
2001 yılından beri psikiyatrik tedavi görüyorum. Ankara bir hastanede yatarak tedavi oldum. Ozamanlar tanı deprosyondu. Bir ara iyileştim doktor kontrolünde ilaçlarımı bıraktım. 2009 yılında tekrar rahatsızlandım. Hastalığımın belirtileri derinleşti. dışardan sesler duymaya başladım. yolda yürürken bir den aniden durup kendi kendime konuşmaya başladım. Sağa sola küfürler ediyordum. Şüphelerim arttı. Başkaları beni zehirleyeceklerini düşünüyordum. Suikast yapcaklar sanıyordum. Tekrar psikiyatrise gittim. ilaçlarımı ayarladı. Tanı şizofreni dedi ve yaklaşık 2 yıldır şizofreni ilacı kullanıyorum. Depo iğnelerde alıyorum. Şuan iyyim. belirtilerim azaldı.ilacı bırakırsam belirtilerim başlıyor. aralıkta askerlik muayenem var. Beni askere alırlarmı. Tedavimi olmak zorundayım. Askerde ilaçlarmı alabilirmiyim. Sen şuan iyisin askere alırız diyebilirmi. Şahsen askerlik yapmak istemiyorum. İlk önce sağlığımın düzelmesini istiyorum.tanı şizofreni askerlik yapabilirmiyim. saygılar.
Cevap: Ruhsal rahatsızlıklar ve askerlik muayene süreci
Arkadaşlar dün itibari ile tam teşekküllü devlet hastanesinden yüzde 45 oranında şizofreni teşhisi ile tedavi ile çalışabilir yazısıyla engelli raporu aldım. Askerlik yönünden bu raporun etkisi nedir. Beni askere alırlarmı. Acil yardım bekliyorum.
Saygılar