Re: kredi kartları kanunu
iyi günler. Babam 1999 yılında kredi kartına kefil olmuş. 2004 yılında babam vefat etti. ağustos 2007 de kefil olduğu kredi kartı ile ilgili 7 bin YTL tutarında ödenmemiş bir borç olduğu bize bilfirildi. Babamın kefil olduğu limit de bildirilmemiş. Bizim ödemekle sorumlu olduğumuz tutar limit değil mi?
Lütfen bizi bilgilendirin. Hukuki olarak bildirilen paraya itiraz edebilir miyiz?
Teşekkürler.
Re: Kredi Kartları Kanunu
bir bankaya ait kredi kartı borcuma 3 aydır düzensiz ödeme yapıyorum (yani minimum ödemenin altında ödemeler) borcum yaklaşık 1800 ytl. bugün bankadan aradılar ve yasal süreç için son gün olduğunu, en azından 700 ytl yatırmam gerektiği belirttiler. ben de bugün ödeyemiyeceğimi, birkaç gün erteleme şansımın olup olmadığını sordum. bankanın yasal takip için gün değişikliği yapamayacaklarını söylediler. bundan sonra neler olacağı ile yardım edebilir misiniz?
1- İcra süreci nasıl işler? Direk evime haciz mi gelir?
2- Başka bir uzlaşma yolu olabilir mi?
3- 1800 ytl lik borç için icra yasal süreç sonrası yaklaşık ne kadar öderim?
Bu konularda acil yardım edebilirseniz sevinirim.
Re: kredi kartları kanunu
Alıntı:
sazi hezer rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler. Babam 1999 yılında kredi kartına kefil olmuş. 2004 yılında babam vefat etti. ağustos 2007 de kefil olduğu kredi kartı ile ilgili 7 bin YTL tutarında ödenmemiş bir borç olduğu bize bilfirildi. Babamın kefil olduğu limit de bildirilmemiş. Bizim ödemekle sorumlu olduğumuz tutar limit değil mi?
Lütfen bizi bilgilendirin. Hukuki olarak bildirilen paraya itiraz edebilir miyiz?
Teşekkürler.
Kefaletin geçerli olması için yazılı olması ve bir meblağ içermesi gerekir. Sözleşmelerde kefil için ayrılan bölümde bir meblağ yazmıyor ise eğer sözleşmede bir rakam belirtilmiş ise o rakam kefil olunan miktarı gösterir.
Kefil kefil olduğu tutar ve kendi temerrüdünden sorumludur. Başka bir deyişle 100 YTL için kefil olmuş ise temerrüde düştüğünden itibaren 100 YTL ve ferilerinden (faiz, vergi, fon masraf vs) sorumlu olur
iyi günler.
Yani bu durumda babamın 1999 yılında kefil olduğu kredi kartıyla ilgili sadece limit ve onun temerrüdünden sorumluyuz. Ancak bankanın avukatları aracılığıyla gönderdiği ihtarnamede sözleşme eklenmediğinden limitin ne olduğu belli değil. Kredi kartı limitsiz olabilir mi?
Bankanın sözleşmeyi "Bilgi edinme yasası" gereğince vermesi gerekmez mi?
Teşekkürler.
Alıntı:
mustigs rumuzlu üyeden alıntı
bir bankaya ait kredi kartı borcuma 3 aydır düzensiz ödeme yapıyorum (yani minimum ödemenin altında ödemeler) borcum yaklaşık 1800 ytl. bugün bankadan aradılar ve yasal süreç için son gün olduğunu, en azından 700 ytl yatırmam gerektiği belirttiler. ben de bugün ödeyemiyeceğimi, birkaç gün erteleme şansımın olup olmadığını sordum. bankanın yasal takip için gün değişikliği yapamayacaklarını söylediler. bundan sonra neler olacağı ile yardım edebilir misiniz?
1- İcra süreci nasıl işler? Direk evime haciz mi gelir?
2- Başka bir uzlaşma yolu olabilir mi?
3- 1800 ytl lik borç için icra yasal süreç sonrası yaklaşık ne kadar öderim?
Bu konularda acil yardım edebilirseniz sevinirim.
Yardım İstediğiniz Konuyla İlgili Cevapların Sayısı Bu forumda Belki Yüzlerce Başlık Altındadır. Biraz Araştırsanız Cevabını Çok Rahat Bulacaksınız.
İyi akşam kredi kart sözleşmesini nasıl talep etmeliyiz?
Babam 1999 yılında kredi kartına kefil olmuş. 2004 yılında vefat etmiştir.
Kart sahibi 2006-2007 yıllarında 7 bin YTL lik borç yapmış. Bu durumda banka bizden ne talep edebilir? Biz ne yapmalıyız?
Yardımlarınız için teşekkürler.
İyi günler. kredi kart sözleşmesini nasıl talep etmeliyiz?
Babam 1999 yılında kredi kartına kefil olmuş. 2004 yılında vefat etmiştir.
Kart sahibi 2006-2007 yıllarında 7 bin YTL lik borç yapmış. Bu durumda banka bizden ne talep edebilir? Biz ne yapmalıyız?
Yardımlarınız için teşekkürler.