İstek dışı çıkan tayini durdurma?
399 sayılı kanuna göre çalışan bir memurum. Bundan 1 ay önce hiç bir tayin talebim olmadığı halde, görevde yükselme sınavına girmememe rağmen ve herhangi bir disiplin suçu almadığım halde tayinim Doğu da bir ile çıkarıldı. Yönetmelikte her bölge için çalışılması gereken farklı görev süreleri belirlenmiştir. Çalıştığım bölge 4. bölgedir ve 6 yıl görev süresi gözükmektedir. Bense burada 4 yıldan beri çalışmaktayım. Fakat yönetmelikte 6 yıl çalışılması gereken bir bölgedeki görevin 3+3 yıl vb. şeklinde de tamamlanabileceği yazıyor. Yani başka bir bölgeye tayin olarak gidip tekrar döndüğünüzde o bölgedeki geri kalan yılı çalışarak görev süresini tamamlamış oluyorsunuz. Kurum içeresindeki yönetmeliğe göre benden önce aynı pozisyona tayin olması gereken bir çok personel mevcut. (Yönetmeliğe göre 3 yıl çalışılması gereken 1. bölgede veya 2. bölgede 10-15 yıldır çalışanlar mevcut.) Beni tayin olarak göndermelerindeki ana sebep olarak ise bekar (birçok bekar personel mevcut) ve erkek (genelde çalıştığım pozisyondakiler bayan) olmam öne sürülüyor. Böyle bir neden olabilir mi! Ayrıca tayin olduğum ildeki personelin tayini 2. bölgedeki başka bir ile çıkarılıp beni yerine görevlendirmiş oldular. Bir bakıma buradaki personel torpilini bulup gitti yerine de beni seçtiler. Mahkemeye verip vermeme konusunda kararsız kaldım. Tayini durdurmak için 60 gün içerisinde idare mahkemesine tayin iptal dilekçesi vermem gerekiyor ve bu sürenin bitimine yaklaşık 3 hafta kaldı. Sizce mahkemeye versem tayinimi iptal ettirebilir miyim?
Cevap: İstek dışı çıkan tayini durdurma?
çalıştığım işyerinde yasak olan bir şeyi yaptığımdan dolayı (diğer arkadaşlardan da yapanlar olmasına rağmen sadece ben ) soruşturma geçirdim ve sonucunda kınama cezası aldım.cezaya itiraz etmedim ve cezam kesinleşti.
aradan bir süre geçtikten sonra istek dışı nakil olarak başka bir ilçeye atamam gerçekleşti.
aynı suçtan dolayı 2 ceza verilmez deniyor.
tekrar eski çalıştığım yere geçebilmem için benim izlemem gereken yollar sırasıyla nedir?yardımcı olmanız dileğiyle.teşekkürler iyi günler