Bir kişi kredi kartım ile mail order yapmış ne yapabilirim.
Selamlar,
Forumda aradım ama bulamadım tam olarak aradığımı. Şimdi bir firma var, ben bu firmadan bir ürün aldım. Kredi kartı bilgilerimi verdim ve onlar da geçtiler. Ancak gönderdikleri ürün problemli çıktı, daha doğrusu bunlar üç kağıtçı bir firma sanırım başkalarına da yapmışlar böyle.. neyse.. 3-4 kez gönderdikleri ürün arızalı çıktı, zaten fatura filan da göndermiyorlar. Şimdi ben bu adamlardan paramı geri istiyorum ama beni sürekli sallıyorlar. Ben bu kişilere order formu filan da yollamadım. Şimdi ben ne yapabilirim. Bu kişilerin ellerinde mail order formu yok ama çalıştıkları bir firmadan kartı 220TL geçtiler, ben bu tutara itiraz etsem, bilgim dışında geçildi desem ve dava etsem kazanır mıyım?
Cevap: Bir kişi kredi kartım ile mail order yapmış ne yapabilirim.
Nasıl yani , bilgilerinizi elden mi verdiniz ? Sitelerinde sanal pos yok muydu ?
En azından 3d Secure sistemi olan bir siteden alışveriş yapsaydınız , ve bilgileri elden vermemeniz gerekmekteydi.Sipariş sonunda sitede entegreli bir kredi kartı bilgileri yazıaln yer olması lazımdı ve ordan alışveriş yapmanız gerekmekteydi.Kartınızı iptal ederseniz iyi olur.
Merhaba,
Üye işyerlerinin kredi kartı sahiplerinden mail order yöntemiyle tahsil ettikleri tutarlar için chargeback yoluna gitmeniz, yani bankanıza başvurarak bu tutarın haksız ve/veya sizin iradeniz dışında şarj edildiğini bildirerek gereken formu doldurmanız ve süreci başlatmanız uygun olur. Saygılarımla,
Toplam 1 dosya bulunuyor
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Üye işyerlerinin kredi kartı sahiplerinden mail order yöntemiyle tahsil ettikleri tutarlar için chargeback yoluna gitmeniz, yani bankanıza başvurarak bu tutarın haksız ve/veya sizin iradeniz dışında şarj edildiğini bildirerek gereken formu doldurmanız ve süreci başlatmanız uygun olur. Saygılarımla,
Öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim.
Aradım garanti bankasını kartı kapadık, bana 0212 657 21 10 no'lu telefona "Harcama itirazı faxı" göndermemi söyledi.
sitenizden buldum yine bu formu da. yarın faxı çekicem bakalım umarım param geri ödenir.
Tekrar teşekkürler. Sonuç geldiğinde aynen buraya da yazıcam.
Boş "Harcama itiraz formu" aynı zamanda ek olarak buraya da ekledim.
Kod:
Bu arada vbulletin yazılımına geçmeniz çok iyi olmuş, çok beğendim.