Lisans tecili kullanan birisi yüksek lisanstan mezun olunca gene tecil hakkı var mıdır?
YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMU MEZUNLARINA SEVK TEHİRİ HAKKI VEREN
5713 SAYILI KANUN
LİSANS (ÜNİVERSİTE) MEZUNLARI
Mezuniyet Tarihi
+
2 Yıl Sevk Tehiri
YÜKSEK LİSANS MEZUNLARI
Mezuniyet Tarihi
+
1 Yıl Sevk Tehiri
Mezuniyet tarihlerinden itibaren lisans mezunlarına verilen 2 yıllık ve yüksek lisans mezunlarına verilen 1 yıllık sevk tehiri sürelerinin bitim tarihi, yükümlülerin 35 yaşını doldurdukları yılın 31 Aralık tarihini geçemez.
üniversiteden 2010 eylülde mezun oldum... lisans mezuniyetimden dolayı 2 yıl tecil hakkımı kullanıyorum...30 kasım 2012 de tecil bitiyor...
bu dönem (eylül -güz ) yüksek lisansa kayıt oluyorum.
yukarda bahsedilen kanuna göre lisans tecili kullandığım için
yüksek lisans bittikten sonra gene 1 sene tecil hakkım var mıdır?
Cevap: lisans tecili kullanan birisi yüksek lisanstan mezun olunca gene tecil hakkı var mıdır?
bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?
Cevap: Lisans tecili kullanan birisi yüksek lisanstan mezun olunca gene tecil hakkı var mıdır?
kesin olarak cevap veriyorum
VARDIR.
teciller birbirinden bağımsız çalışır. tek sınır yaş sınırıdır 35 dir. o yaşlara daha gelmedi iseniz sorunsuz olarak tecil alırsınız kimse sizin lisansta tecil kullanıp kullanmadığınıza bakmaz.
Cevap: Lisans tecili kullanan birisi yüksek lisanstan mezun olunca gene tecil hakkı var mıdır?
teşekkürler cevabınız için ...kesin olarak dediğiniz için cevap sağlam oldu...soruyu sorarken yüksek lisans öğrenci adayıydım...bugünse artık yüksek lisans öğrencisiyim ...ama açıkçası merak ediyodum bu sorunun yanıtını...kimse de yanıtlamadı,öyle kaldı...kayıt olmadan da tecilliydim gerçi ama madem devlet bi kanunla master mezununa bi hak tanımış ...elbet ki kullanmak isterim...ama kanunda ve sizin de dediğiniz gibi 35 yaşının dolduğu yılın 31 aralık son tarihtir denmiş...anlaşılan bunla ilgili en önemli kıstas bu...
1981 doğumluyum..2006 yılında üniden kendi isteğimle ayrıldım ...eylül ayında şube 2009a kadar sevk tehir yapmış belgeme baktım şimdi..tabi ozaman 30u doldurmamıştım..sonra 2007de tekar üniv kazandım ve 06.04.2011 itibariyle mezun oldum buarada şubeden hiç uyarıda gelmedi dersim kalmdan bitirdim şimdi lisans mezunlarının 35 yaşı dolana kadar olan 2yıllık sevk tehirden yararlanabilirmiyim.. yani 5713 sayılı kanun yaşsınırı yok onda mezuniyet tarihi+2yıl dio..üni terk olduğumda 2006da şube tehir yapmştı tabi ozaman lisans mezunu değildim 35.madde yazıo belgede ona göre yaplmş..şimdi tehir için şubeye gidcem sorun çıkar mı bilgisi olan paylaşsın lütfen... benim durumuma bir cevabınız var mı arkadaşlar bekliyorum..