Cevap: Yaralamalı trafik kazası...
Mesleğiniz ne ki "meslekten atılma" olayı sözkonusu?
Cevap: Yaralamalı trafik kazası...
Cevap: Yaralamalı trafik kazası
Alıntı:
samooop rumuzlu üyeden alıntı
Alkollü (1.65 prml.) ve yetersiz ehliyetli olarak motosikletimle yolun ortasından yürüyen yayaya çarptım.
Yetersiz ehliyetli kavramını güzel türkçemize kazandırmışsınız fakat ehliyet vardır yada yoktur.Yetersiz ehliyet diye bir kavram maalesef bulunmamaktadır.Yani üzerinizde B sınıfı ehliyetiniz var ise bu ehliyetinize A2 sınıfı işlenişmemişse motorsiklet kullanmaya ehil değilsiniz yani ehliyetsizsiniz demektir.
Alıntı:
Bacağı ve burnu kırıldı.Çarptığım yaya da alkollü.Alınan ifadede kendisi yolun ortasında yürüdüğünü ve şikayetçi olmadığını belirtti.
Fikrini değiştirmesi önemli değil.Karakolda şikayetçi değilim şeklinde evrak imzaladıysa sonradan neden ve nasıl fikir değiştirdiğine dair bir fikriniz varmı ?
Alıntı:
Bu durumda ben nasıl bir ceza alırım ve bu ceza sonucunda meslekten atılır mıyım?Tabi buna kesin şu an karar veremez kimse biliyorum ama messlekten atılmaya kadar giden bir ceza çok ağır olmaz mı?
Mahkeme yerine kendi kendinize ceza verip cezayı infaz etmişsiniz.Ölümlü kaza olmadığından ciddi bir yaptırımı olan bir ceza çıkacağını sanmıyorum.Ve durumunuzun kesinlik kazanması için öncelikle cezanın verilmesi ve bunun değerlendirilmesinin sonradan yapılması gerekir diye düşünüyorum.