Sınav Sonucuna İtiraz Ettim
İlk öncelikle herkese merhaba.
Geçen sene 10.sınıf öğrencisiydim.Sene sonu 3 dersten sınıfta kaldım.Eylül ayında ki ortalama yükseltmelerde kimya sınavına girdim.Sınav çok güzel geçmesine rağmen 32 gibi kötü bir not aldım.İtiraz için mahkeme açılması gerektiğini söylediler.Mahkeme dilekçesi hazırlandı ama avukat olan bir tandığımız mahkemenin uzun sürebileceğini söyledi.Bende bunun üzerine İl Milli Eğitim'de ki müfettişliğe dilekçe verdim.Müfettişler okula ne zamana kadar gelirler ve okula geldiklerinde kağıdı mahkemedeki gibi farklı bilirkişiye mi okutuyorlar yoksa kağıttaki notların toplamını mı kontrol ediyorlar?
Ayrıca mahkeme açtığımı varsayarsak 4-5 ay sonra sonuç lehime olur ve sınıf atlarsam o kadar zaman farkını nasıl kapatıyorum?
Cevap: Sınav Sonucuna İtiraz Ettim
Öğretmenine sınavının iyi geçtiğini düşündüğünü söyleyip kağıdını tekrar gözden geçirmesini rica ettin mi?
Önce gidip kimya öğretmenin ile konuşman gerekirdi , olmadı okul müdürünüz ile görüşecektin.
Hocanın sana bir gıcığı felan olduğunu düşünmüyorum , bilerek notunu düşürmez heralde.Öğrencilik hayatımızda 100 bekleyip 10 aldığım bir çok sınav oldu , olayı bu kadar büyütmeyip hocan ile konuşman gerekirdi.Siz m.e.m ' e dilekçe verseniz bile uzun sürebilir bu yüzden tatlı dil ile çözmeye bakın.
İlk önce hocamla konuşmuştum.Normal bir sınav olsa problem olmazmış ama ortalama yükseltme sınavı olduğu için kağıtlar okunup dosyalara kaldırıldıktan sonra tekrar açıp bakma şansı yokmuş.Hocamda zaten dilekçe ver yada mahkeme açıp itiraz et dedi.