Açığa alınan muvazzaf subay/astsubay ın beylik silahı ve kimliği
Herkese merhaba.Ben muvazzaf astsubayım tutuksuz yargılanmam devam ediyor.Mahkemem sonuçlanana kadar K.K.K. beni açığa aldı.Bulunduğum birlikte personel şubeden beylik silahım ve kimliğimi teslim alcaklarını söylediler.Bu konuda doğru olan nedir?Sonuçta ben açıkta da olsam sonuçta masumiyet karinesine göre masumum ve açıkta olmam astsubaylığımın sona ermesi değil.Mesela orduevine giremicem.Sanki ilişiğim kesilmiş gibi olcam.Kanunu kitabı nedir bu olayın bilenler açıklama yapabilirler mi acaba.Teşekkürler şimdiden......
Cevap: Açığa alınan muvazzaf subay/astsubay ın beylik silahı ve kimliği
Öncelikle gecmis olsun, Aciga alinmanizdan dolayi silahinizi ve askeri kimliginizi alamazlar..Aciga alinmis olsaniz bile statünüzde bir degisiklik yok yani hala astsubaysiniz..Ilisigi kesilen personelin silahi ve askeri kimligi geri alinir aciga cikarilanlarin degil..Aksi bir islem yaparlarsa islemin yapildigi günden itibaren en gec iki ay icinde Askeri Yüksek Idare Mahkemesi'ne basvurun..
Açığa alınmak idari bir tedbirdir. Komutanlık inisiyatifi sebebiyle silahiniza geçici sure ile tedbir maksatlı zimmetli olarak sizden emnaete alabilirler fakat kimliğinizi asla vermeyiniz. Tabancanın alinmasida normal değil fakat kimliğiniz sizin hüviyetinizdır. Ayrıca neye gore almak istediklerini sorunuz.
Geçmiş olsun
herkese merhaba konu biraz eski ama benim aradugum konuya yakın olduğu için yazmak istedim cevaplanırsa çok memnun olurum.Bende muvazzaf assubayım 2016 mayıs ayında başka bir assubay ile yaşadıgımız tartışma sonucu üste fiili taarruzdan mahkemeye sevk edildim.29 ekimde ilk duruşma oldu ilk duruşmadan sonra 15 aralıkta Msb tarafından tsk personel kanunu madde65 gereğince üste fiilen taaruz sucunu işlediğimden açığa alındım.Daha sonrasında 10 ocakta karar duruşması oldu 5 ay hapis cezası verildi daha önce suçum olmadıgından hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasından faydalandım.Benim sorum şu şimdi tsk personel kanunu madde 65 e göre mahkeme sonunda hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilirse personel hakkındaki açıklılık kararı kararın kesinleşmesi beklenmeden kaldırılır diyor,yalnız üstünden kaç gün geçmiş olmasına rağmen haber gelmedi,bu süre ne kadar sürer açıklılığım ne zaman kaldırılır?