Arkadaşımın evinin üzerinden kredi çekildi başkası tarafından. Ve o kişi taksitlerini ödemedi. 26.09.2011de evin ilk satışı yapılacak. Benim sorum şu: Eğer ev satılırsa satışa itiraz hakkımız var mı ve kabul edilir mi?
Printable View
Arkadaşımın evinin üzerinden kredi çekildi başkası tarafından. Ve o kişi taksitlerini ödemedi. 26.09.2011de evin ilk satışı yapılacak. Benim sorum şu: Eğer ev satılırsa satışa itiraz hakkımız var mı ve kabul edilir mi?
İtiraz gerekçeniz ne olacak?
İtiraz gerekçesinin ne olcağını bilmiyorum ama krediyi arkadaşımın üzerine çeken kişi bizi oyalamak için mi söylüyor diye öğrenmek istedim. Bize satış yapılsa bile itiraz hakkımız var merak etmeyin birşey olmaz diyor. Acaba gerçeklik payı var mı yoksa oyalıyor mu? Yada eve biçilen tutar üzerinden mi itiraz etmeyi düşünüyorlar bilmiyorum. Faiziyle toplam borç 66.000 eve experin biçtiği fiyat 80.000..
Kredi kimin üstüne ise o çekmiş sayılır. Ben bankada evrakları imzalayıp kredi çekip aldığım parayı Hasan'a versem, krediyi Hasan çekmiş olmaz, ben çekmiş olurum.
Arkadaşının evinin üstünden birisinin kredi çekmesi ne demek?
Ben şöyle anladım:
Arkadaşınız kendine ait evi ipotek ettirerek bankadan kredi çekti ve parayı "kişi" ye verdi. "Kişi" de önce ödeyeceğim diyordu ama, parayı aldıktan sonra taksitleri ödemedi.
Doğru mu anladım?
Evet doğru şimdide satış olsa bile itiraz hakkımız var süre uzar bende bu arada öderim diyor