İcralık daireyi kendi üzerime alsam?
müteahitliği bulundugum binanın arsa sözleşmesinde kendi üzerime düsen ama satıs tapusu arsa sahibinin üzerinde bulunan dairelerim de arsa sahibinin 2. sahsa borcundan dolayı sözleşmede benim dairelerimin üzerinde icra bulunuyor bina bitmiş butun daire sahipleri oturur durumda iskan almadım kalan 2 tapumu almadıgım icin icralı olan bu 2 dairemide
SORU1)icralı sekilde kendi üzerime alabilirmiyim
soru2)üzerime aldıgımda borcu da kabul etmiş olurmuyum
soru3)üzerime aldıgımda borcun aslı mesela yüzbin tl ama dairenin toplam fiyatı 70 bin tl ise geri kalan 30 bin tl miktarı benim mallarıma haciz işlemi koyabilirlermi
soru4)icralı olan bu daireleri mütehit olarak değilde 3 sahsa satsam nasıl bir sorun olur
Bu konu da bana yardımcı olursanız minnettar kalırım
Cevap: icralık daireyi kendi üzerime alsam?
abım san yanlış bilgi vermek gibi olmasın ama bıldığım şudur ıcra konulan bır taşınmaz dırekt olarak satın alınırmı bılmıyorum lakın ıcralık malın takdır değerı belırlenıp ıhale yolu ıle satışı sağlanılabılınır doğrudan satış olurmu bılmıyorum
Çizmeyi aşarak bir yöntem önermek isterim ama işinize yarar mı; hukuğa uygun mu bilmiyorum:
Arsa sahibine borç verin, ondan senet alın, senedi ödemesin, protesto olsun.
İcraya verin, dairelere siz de ipotek koydurun, satış isteyin.
Satıldığında tertemiz olarak siz satın alın.
tasınmaz mal satısa cıkdıgı zaman malın takribi değeri alınıyor burda ki daireler daha satısa cıkmadıgı icin takribi değeri daha tescil edilmemiştir içralı ipotekli tasınmaz mallarda borcu kabul ettiğin zaman daire satısı kendi üstüne tescillenebiliyor ama borcuda üstlenmiş sayılıyorsun sorun da burdan sonra baslıyor yukarda ki sorulara bir cevap alabilsem?
satış istediğimizde diğer icra koyanlarda satısa katılırsa o zaman sıkıntı dogar malum daire satısa cıkdıgında daire üzerinde ne kadar haciz islemi var sa hepsine tebligat ğider
Alıntı:
ofli_yahya rumuzlu üyeden alıntı
satış istediğimizde diğer icra koyanlarda satısa katılırsa o zaman sıkıntı dogar malum daire satısa cıkdıgında daire üzerinde ne kadar haciz islemi var sa hepsine tebligat ğider
Siz satış istediğinizde satışa çıkar. Açık artırma olur. En fazla fiyatı kim verirse o alır. En fazla fiyatı siz verirseniz siz alırsınız.
Verdiğiniz paranın da muhtemelen tamamı diğer alacaklılara gider. Çünkü onların sırası sizin önünüzde.
Aslında sorunuzu tam anlamadım. İpotekli bir malı borçlarını ödemeden ipoteksiz hale getirmekse konu, böyle bir şey olabilecekse ipoteğin ne hükmü kalır ki :)
1 icralı şekilde üzerinize alabilirsiniz
2 üzerinize aldıgınızda gayrimenkulun borcunu kabul etmiş oluyorsunuz
3 sadece bu gayrimenkul üzerinde hak iddea edebilirler diğer mallarınızla sorumlu değilsiniz , rahat olabilirsiniz
4 başka birinede satsanız hacizli olarak devralacaktır ancak haciz takip edilmiyor ve 2 seneyi aşmış ise BK 106 ve 110 maddeleri geregi borcun haczin fekkini isteyip , kurtulabilirsiniz