-
Şifreli mail
Elektronik imzanızı kullanarak birisine İMZALI e-mail gönderebildiğinizi biliyor olmalısınız.
Tabii sadece elektronik imzada kayıtlı olan mail adresinizden.
Peki insanların SADECE SİZİN OKUYABİLECEĞİNİZ, başkasının okuyamayacağı şifreli mail gönderebileceğini de biliyor musunuz?
Teknik olarak bu yapılabilir. Ancak Microsoft'un Live Mail 2011 yazılımı ile bunu yapamadım. İmzalı mailler gönderebiliyorum, şifreli mail ise gönderilemiyorum :)
Birisine şifreli mail göndermek için, mail göndereceğiniz kişinin sertifikasını, kişiler altındaki ilgili mail adresine eklemek gerekiyor. Ancak bunu yapsak da şifreli mail göndermeyi başaramadık.
Microsfot'a sorduk ama henüz cevap da alamadık bu konuda.
Burada şifreli mail göndermeyi başarabilmiş olan var mı?
-
Cevap: Şifreli mail
Merhaba kıymetli abim.
Dediğini anladım fakat mail servislerinin böyle bir çalışma içinde olduklarını sanmıyorum. Ama siz şöyle bir önerim var. Hacetiniz bir arkadaşınızla kriptolu mesajlaşmak ise bu çok zor değil. Örneğin bir algoritma seçeriz (base64, gila7 gibi). Mesajlarımızı bu algoritmaların biriyle encode edip göndeririz. Mesajı aldığınızda ise kriptolanmış kodu ilgili algoritma ile decode edersiniz ve böylece şifreli bir mesajlaşma gerçekleştirmiş oluruz.
-
Böyle bir çalışma içinde olmadığını sandığınız mail servisinden kastınız nedir? Açabilir misiniz?
Encode işlemi ise amacı belli olan, 32'den aşağı ve 126'dan yukarı kodları kullanmaktan kaçınmak için mesajı 6 bit olarak yeniden kodlamaktır. Şifreleme ile ilgisi yok ki bunun.
Mesajı elde eden herkes decode edebilir.
-
-
Algoritmayı bilmeden decode edemezsiniz:) İddialıysanız buyrun;
w4fIDlATEgl8q43awOzdfmS+w6JN+Fj=Aly5