-
Üniversite sorunu
Ben üniversitede bir bölümün 2.öğretiminde okuyorum ve benim girdiğim yıl pkuduğum bölümün 2.öğretimi kapatıldı.Sınıfta 16-17 kişiydik ve 4 arkadaş 2. sınıfta kaldık.Bu sene 3.sınıfa geçtik.Biz son 2.öğretimler olduğumuz için sadece 4 kişi varız 3.sınıf 2.öğretim olarak.Üniversitemiz bize dilekçe yazdırıp, ikinci öğretim parası verdirip normal öğretimlerle derse girmemizi istiyor.Ama biz istemiyoruz eğer olacaksa normal öğretim parası verip öyle gündüzlerle derse girelim diyoruz ama mümkün değil diyorlar.Aslında niyetimizde yok gündüz gitmeye üniversiteye.Biz gerektiği gibi fazla para verip 2.öğretimde okumayı istiyoruz.Okul kendi istediğini yaptırmak istiyor.Acaba yapabileceğimiz bir şey var mı, kabul etmeme hakkına sahip miyiz? Eğer dilekçe yazmazsak üniversitenin bize zararı dokunur mu ? Kayıt silinmesi gibi.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Üniversite sorunu
benzer sorun bende var hep fakülte dekanlığının saçmalıkları sırf iki üç kişi için ders programı ayarlamayalım falan diye düşünüyorlar ama sınıfta bırakırken hiç o iki üç kişiyi düşünmüyorlar. bizde de yeni sistem geldi ve biz sınıfta kalınca bizi yeni sisteme kaydırmaya falan çalışıyorlar. ben okuldaki bi kaç hocayla konuştum onlar hangi sistemle girdiysen o şekilde devam edersin falan dediler ve ama onlar da tam bilmiyor. beni yeni sisteme kaydırırlarsa rektör yardımsı falan konuşmayı düşünüyorum valla bazı hocalarda git şikayet et diyorlar bence sizin içinde sorun oluyorsa dilekçe vermeyin derim. şöyle bir savunma yapabilirsiniz '' işte ben burayı tercih ederken 2. öğretim olduğu için geldim yoksa zaten gelmezdim gibi'' diyebilirsiniz