Üniversite sorunları bitmiyor !!
merhaba
bizim üniversitede şu anda 2 sistem görülmekte.birinci olan 60 barajı ve ben bu sistemdeyim. diğeri ise yeni gelen çan sistemi. ilk önce şunu sormak istiyorum ünv ilk girdiğin sistemle mi devam edersin yoksa bulunduğun sistemin diğer sisteme kaydırılma gibi bir durum varmıdır.
ikincisiyse biraz karışık inşallah anlatabilirim. bizim fakültede 1-3 barajı var (yani 3. sınıfa geçerken 1. sınıftan dersin kalmamış olması gerekiyor. kalırsa 3. sınıfa geçemiyorsun) ve ben takıldım buna. bizim alt sınfta yeni sistem. yeni sistem olmasından dolayı onlar bizden farklı dersler görüyor fakat bazı dersler de aynı. ben geçen sene bu 1 sınıftaki dersleri geçtim 2.sınıfta 5 dersim kaldı ve 3. sınıfa geçme hakkı kazandım ve benim durumumda olan üç dört arkadaş daha var. iş burada kopuyor. yeni üçüncü sınıfın gördüğü dersler farklı bizim sistemdeki 3. sınıfın gördüğü çok faklı. bu yüzden ben ve üç dört arkadaşa yeni bir sınıf açmaları gerekiyor. fakülteyse bunu yapmayacaklarını söylüyor ve bizi yeni sisteme kaydırmaya çalışıyor. işte ilk soruyu sorma nedenim bunun içindi. tamam kabul ettik diyelim yeni sisteme geçmeyi o zamnda onların 1.ve 2. sınıfta gördüğü dersler farklı bunları almadan da 3. sınıfa geçemiyorsun bu yüzden bizi 2. sınıftan başlatmak istiyorlar. daha okulun yarısında 2 yıl uzatmış oluyorum.
baya uzattım lafı ama hemen özetliyorum beni yeni sisteme alırlarsa 1 yıl boşu boşuna uzayacak.yani böyle bi hakkı var mı üniversitenin yeni sisteme öğrenciyi geçirme gibi... normalde ben şu anda 3. sınıfa geçmeye hak kazandım.. ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz
Cevap: üniversite sorunları bitmiyor !!
Çoğu üniversitede aynı durum var.Okulu sınıfında ve normal sürede bitirenler için hiç bir sıkıntı çıkmıyor ancak uzatanlar olumsuz etkileniyor.Öğrenci öğrenim hayatını uzatıyor ve eski sisteme tabii diyerek 1 yada 2-3 öğrencilik bir sınıf açılması ve hocaların hepsinin gelip kalan yıllarda eski sisteme göre ders yapması gibi bir durumun her Üniversitede uygulanabilirliği yok.İşi mahkemeye taşısan zaten yıllar sürer.Ne sonuç çıkacak belli değil.Okul yönetiminin ve ihtimal hocalarının tepkisini çekip, davalara masraf ettiğinle kalabilirsin diye düşünüyorum.Genede araştır tabi. Kolay gelsin.