Cevap: Yargıtaydaki dosya
bu konuyu bende araştırdım. bilgim var bu konuda. 2 tane sonuç çıkıyor. ama 2 sonuçta aynı dosyadan bahsediyor. sonucun birisi yargıtaya ulaştığında kayıt altına alındığında sisteme kayıt ediliyor. yani senin evragın yargıtaya ilk ulaştığındaki tarih Geliş Tarihi : 29/04/2009 yazan kısımdır. 2. çıkan sonuç ise davana hangi yargıtay dairesinin bakacagına karar verildiğinde sisteme girilen ve Geliş Tarihi :06/05/2010 yazan kısımdır. kısacası sonuclardan birisi dosyanın yargıtaya ulaştıgı tarih diğeri ise dosyanla hangi ceza dairesinin ilgilenecegine karar verildiğindeki tarihtir. Geliş Tarihi :06/05/2010 olan yerden bakacaksın dosyana. dosyan sonuclandığında en alt kısımda onama yada bozma yazar
ayrıca dosyan öncelikle yargıtay 9. ceza dairesine gelmiş sonra ise taksirle öldürme ve taksirle yaralama ile ilgilenen yargıtay 12. ceza dairesine sevk edilmiş. şuan dosyan 12. ceza dairesine gönderilmiş. dosyana bu bölüm karar verecek.
tşk. ederim.9.dairesinde 2 yıl bekledik nerdeyse şimdide 12 ceza dairesınde o kadar dahamı bekliycez yaaa?
2 senenin içinde yargıtaya ulaşma süreside var. 9. ceza dairesine 6 mayıs 2010 tarihinde ulaşmış dosyan ve temmuz 2011 de sonuclanmış. yaklaşık 1 sene 2 ay falan. bu sürenin tekrar o kadar süreceğini sanmıyorum. çünkü dosya yargıtay içerisinde başka bi daireye yönlendirildiği için süre daha kısa olacaktır.
bu gün sordum yıl sonuna kadar 2007 yılı dosyalarını bitireceklermiş sonra sırasıyla 2008 -2009 vs Allah bilir ne zaman gelir?
merhaba bahsettiğiniz 2007 yılı ilgili daireye 2007 yılında ulaşan dosyalarmı yoksa mahkeme karar yılımı?
Babamın dosyasıda 11.Ceza mahkemesindeydi sonra;Yargıtay Cbs Bölüm diyor.Duruma bakıncada arşivde diyor.Cumhuriyet Başsavcılığı son mudur karar için?1.5 ay oldu ve 2006 nın dosyası.