Tehdit sucundan sikayet edildim ve tehdit edildim
Merhabalar. Basligi dogru yerde actim diye umuyorum.
Gecen yil Aralik ayinda kiz arkadasimin adina Facebook acip sadece kurs arkadaslarina istek gonderip ekledim. Niye boyle sacma bir sey yaptigimi bilmiyorum ama yaptim oldu. Ayrica Yonja da acmistim. Annesinin israrlari uzerine kapattim. Bunda tehditleri de etkili oldu.
1-2 ay sonra baristik. Daha dogrusu kendi barismak istedi.
Birkac ay sonra,
Eski kiz arkadasimin ve ailesindeki birkac kisinin sifresini bir ara tahmin suretiyle kirip ele gecirmistim. Emniyette baskomiser oldugunu iddia eden bir kisi tarafindan (gercekci gorunuyordu zira normalde numaram gizli no lardan aramaya kapali oldugu halde arandi, kisisel bilgilerim bir bir sayildi)
Bunun uzerine kufur etmek suretiyle sms hakkim bitene kadar hakaret ettim. Tehdit yoktu.
Teyzesi oldugunu ve esinin emniyet mensubu oldugunu iddia eden bir kisi beni, ailemi tehdit etti. Kizin ev telefonundan.
Daha sonra yarim yamalak bir iliskimiz oldu. Ben boyle gidecekse ya ayrilmasini ya da barismayi teklif ettim. Muglak bir surec basladi. Bilerek aramizi bozdum. Kufur ettim. Tehdit ettim. Aile mensuplarina hakaret ettim. Bel alti bir suru sey vs.
Kiz da kiz kardeslerimi tehdit etti. Zoruma gitti. Bir anlik gazla tekrar Yonja'ya verdim.
Aradan 1,5 ay gecip, ben eski telefon hatlarimi kapattiktan sonra, evime polis geldi. Tehdit sucundan ifade vermemi soyledi.
Kizin babasi Icisleri Bakanligi'na bagli bir memur. (Nufus Muduru) Karakolda da tanigi polisler olduguna dair guclu sezilerim var, gozledigim kadariyla. Benim icin sorun olmazdi ama ailem, kizin ailesini sikayetten vazgecirmeye calisti ancak su an bir sey yok. Sikayet dilekcesi hala karakolda. Ama ilk savciliga basvurmuslar galiba.
Karakolda tehdit sucunu reddettim. Ayrica kiz ifadesinde kendisiyle "zorla" iliski yuruttugumu soylemis ki oyle bir sey yok. Ailemdeki herkesle tanisti, hicbir zorlama soz konusu degil. Hicbir sekilde siddet uygulamadim, telefon disinda kaba bile konusmuslugum yoktur.
Cep telefonu mesajlarinin dokumunun alindigi soyleniyor. Babasi soyledi yani. Uzlasma olur diye kabul ettim karakolda.
Savciliga gidip sordugumda hakkimda sikayet gorunmuyor. E-Devlet sitesine girdigimde da hakkimda dava gorunmuyor ancak. Heralde delil toplama vb. bir surec var. Internet sitelerinden falan.
Simdi benim sorum, kizin tehdit mesajlarini ben saklamadim. Imali da olsa bircok tehdit mesaji vardi. Ben malesef bu mesajlari sildim. Ayrica cep telefonu hatlarimi da kapatmistim. Elimde tehdit edildigime dair bir kanit yok. Bir tek teyzesi oldugunu iddia ettigi kisi hakkinda annem sahit. Onun disinda dupeduz suclu benim.
Bunun yani sira babasi, suclamalari kabul etmemi, "zaten kabul ettiginda kendisinin haberi olacagini" ve kendisini bir daha rahatsiz etmememi soyluyor. Bir oglum var onu da feda ederim diye de eklemeyi unutmadi. Ne demek istedigini anladiniz sanirim. Ayrica tahmin edilecegi uzere abisinin henuz haberi yok ve biraz psikopat bir sey.
Cok uzattim biliyorum. Simdi gorunuste "sinirli, tehditkar, hazimsiz genc asik" konumundayim ancak arkasi saglam olmasina ragmen saf ve magdur bir kiz gorunumunde biriyle karsi karsiyayim. Kizin ailesinde hem emniyet mensuplari hem de psikopat, kaybedecek bir seyi olmayan bir suru genc var. Arastirdim iyice.
Daha once sabikam yok. Cuzdanimi kaybetme disinda karakola gitmisligim yok. Savci da sormus zaten nasil biri diye. Eli yuzu duzgun biri diye soylemisler. Ceza almaz falan. Ama polisleri bilirsiniz cogu zaman boyle yuzeysel seyler soylerler.
Ben simdi hakkimda dava acilmasini veya her neyse iste tebligat vs. gelmesini bekliyorum.
Su an, beklemek disinda kendimi savunabilmek icin yapabilecegim en iyi sey nedir? Adli para cezasi dahil ceza almak istemiyorum. Karakolda soruldu, avukat tuttmaya gerek duymadim.
Su an ne yapmaliyim? Cok tesekkurler simdiden... Baya karisik oldu ama idare edin lutfen.