Uzaktan Bağlantı ile İşlenen Suçlar
Merhaba,
Abim şu an askerde, orada facebook yasak olduğu için giremiyor. Uzaktan bağlantı yaparak (teamviewer programı ile) evdeki bilgisayar ile facebook’a girmesini sağlıyorduk. Abim arkadaşlarına da facebook’a girmesine izin verdiği için onlardan facebook girebiliyordu.
Geçen gün bilişim suçlarından gelen polisler, evdeki bilgisayardan, Pınar adlı kadına küfür içerikli mesaj atıldığını ifade etti. Yarın savcıya ifade çağrıldım.
Benim iyi niyetimi kötüye kullandılar. Benim bu konuyla hiç bir alakam yok, ben sadece bilgisayarı açıyordum onlar facebook ya da istedikleri sitelere giriyorlardı. Bilgisayar başında olmadığım için, neler yaptıklarını bilmiyordum.
Bilgisayarda log kayıtları mevcut; bilgisayara ne zaman bağlandıkları ve ne kadar süre internete girdikleri gibi bilgiler var. Bu durumda, benim durumum ne olur?
İyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Uzaktan Bağlantı ile İşlenen Suçlar
Alıntı:
Bilgisayarda log kayıtları mevcut; bilgisayara ne zaman bağlandıkları ve ne kadar süre internete girdikleri gibi bilgiler var. Bu durumda, benim durumum ne olur?
Bahsettiğiniz kayıtların elinizde olması size büyük kolaylık sağlar.
Alıntı:
Bahsettiğiniz kayıtların elinizde olması size büyük kolaylık sağlar.
Merhaba;
Teamwiewer ile bağlanılmış diyorsunuz ama bu işlemin teamwiewer üzerinden yapıldığını kanıtlayan loglar var mı ? Kaç kişi girmiş , ne kadar kalmış bunun hiç bir önemi yok.Önemli olan facebook 'a girip , o bayana küfür eden kişiyi bulup , sizin yapmadığınızı kanıtlamanız.
İşlem yapılan IP sizinki gözükecektir , bunu kanıtlamanız zor olabilir.Ve Teamwiewer ile pc'nize bağlanıp küfür eden kişiyede bulmanız zor olacaktır , dediğiniz gibi bir çok asker arkadaş girmişse.Teamwiewer'da bunları kanıtlayabilecek loglar tuttuğunu düşünmüyorum.O askeriyedeki PC'ye bir çok kişi oturmuştur , ne zaman bağlandığını bilseniz bile o anda pc'de kimin oturduğunu bulmanız zor olacaktır.
Tabi burda siz zarar görmezsiniz büyük ihtimal , başkasının bağlandığını gösteren kanıtlarınız var ise gerisi polisin işi , o bağlanan kişiyi bulmak buda oldukça zor olacaktır.
Geçmiş olsun , hayırlı akşamlar.
Açıklamanız için teşekkür ederim.
Facebook ip vermez ki nasıl oradan sizi bulmuşlar? Olsa olsa msn den filan yazışma yapılmıştır :/
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Facebook ip vermez ki nasıl oradan sizi bulmuşlar? Olsa olsa msn den filan yazışma yapılmıştır :/
1-Mesaj email ile olabilir. Bu durumda mesaj görünür.
2-FB ile mesaj gönderilse de, küçük sosyal mühendislik oyunları ile özellikle karşı taraf uzman değilse, IP adresini elde etmek çok kolaydır.